Tekst laten schrijven

Met effectieve professionele tekst kom jij slim, deskundig en betrouwbaar over. Je investeert dus in een tekst waar je ook echt iets mee bereikt. In rake woorden vindt je doelgroep terug wie je bent, wat je doet en wat jij voor ze kunt betekenen. Ze begrijpen jouw boodschap, dus bereik jij je doel. Daarom loont het om je tekst door mij te laten schrijven.

Dit schrijf ik voor je

  • webtekst
  • interview
  • artikel
  • blogs
  • nieuwsbrieven
  • redactiewerk

Extra voordeel

Voor vaste klanten volg ik de organisatieontwikkelingen op de voet. Daardoor passen teksten steeds precies bij wat je op dat moment nodig hebt. Het resultaat is een consistente branding. Een mooi woord voor een logische, samenhangende en consequente uitstraling. Herkenbaar en betrouwbaar!

Maximaal effect

Je bereikt een maximaal effect als alle onderdelen van jouw uitstraling als een puzzel in elkaar passen. Denk aan vormgeving, webdesign, fotografie, film, geluid en presentatie. Daarom werk ik samen met mijn professionele, creatieve partners van TINCUP. Wij gaan voor kwaliteit en geven jou de uitstraling die je verdient. Dat scheelt tijd omdat we onze intakes combineren. Je regelt in één keer eenvoudig alles wat je nodig hebt.

Veel gestelde vragen

Andere vragen? Bel me gerust!

Is het niet gek om mijn teksten uit te besteden?

Nee hoor, je bent echt niet de enige. Veel bedrijven en organisaties laten hun teksten schrijven. Ze hebben er geen tijd voor of hebben de kennis niet. Dat is niet zo gek, ieder zijn vak! 

Is het moeilijk om jou te briefen?
Dat valt mee! Zeker als je vooraf deze vragen beantwoordt:

* kun je de exacte opdracht (kort) omschrijven?
* om welk type tekst gaat het?
* wat is het doel van de tekst?
* hoe ziet de doelgroep eruit?
* wat is je tone of voice?
* wat wil je dat de lezer doet na het lezen van de tekst?
* is er al een zoekwoordenonderzoek gedaan?
* geldt er een maximaal aantal woorden?
* zijn er bestaande teksten?
* wie is mijn vaste aanspreekpunt en hoe kan ik diegene bereiken?

Hoe werkt 't als ik alleen een korte tekst nodig heb?

Je verwacht het misschien niet, maar een kort tekstje kost mij meer tijd dan een lange tekst. Voor een korte tekst schrijf ik namelijk eerst een lange tekst. Vervolgens schrap ik om in zo min mogelijk woorden de kernboodschap overeind te houden. Je begrijpt het, ook een kort tekstje vraagt voorbereiding. Ik maak altijd een persoonlijke afspraak voor een briefing, daarna kan ons contact prima telefonisch, online of via mail.

Uitbesteden kost me toch veel tijd?

Hoe dan ook kost een goede tekst schrijven tijd. Ook als je het zelf doet of door een medewerker laat doen. Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk je teksten hebben, dat willen al mijn klanten. Daarom maak ik heldere afspraken en reserveer ruimte voor je in mijn agenda. Houd in ieder geval rekening met een minimale doorlooptijd van zo’n drie weken.

Past jouw tekst wel bij mijn organisatie?

Kijk, dat is nu mijn vak! Een groot deel van mijn werk bestaat uit research en persoonlijke gesprekken. Zo krijg ik een goede indruk van je bedrijfsidentiteit en de sfeer. Verder spreken we natuurlijk vooraf je wensen goed door. De ‘tone of voice’ waarop jij met je klanten en relaties wil communiceren is daarbij een hele belangrijke. Die moet precies aansluiten op jouw identiteit.

Welke soorten tekst schrijf je?

Op mijn pagina 'tekst laten schrijven' vind je de soorten tekst die ik sowieso voor je kan schrijven. Wil je iets anders? Bel me dan gewoon, er is veel mogelijk. Bovendien heb ik binnen de beroepsvereniging een groot netwerk van collega tekstschrijvers waarnaar ik je eventueel kan doorverwijzen.

Wat is je tarief?

Iedere opdracht is anders en ik vind dat elke klant recht heeft op mijn volle aandacht. Daarom maak ik voor de meeste opdrachten een offerte op maat met een totaalprijs. Zie ook mijn pagina 'tarief'.

Tekst laten schrijven

bevlogen ondernemer
Voor jou is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Dus laat ik helder en overtuigend zien wat jij voor je doelgroep kunt betekenen. Met de antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

zorgorganisatie
Je kunt niet zonder het vertrouwen van cliënten én mantelzorgers. Dat vraagt om duidelijke, zorgvuldige communicatie met oog voor gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.