Trailer 2Doc docu ‘Zorg om Daan’

Over mij

Waar vind je nou iemand die steeds opnieuw vol overgave in de achtergrond van organisaties en mensen duikt? Nou, hier! Vragen, uitpluizen, analyseren en inleven is mijn vak. En daarna schrijf ik een goed stuk tekst waar jouw doelgroep op zit te wachten. Fantastisch om te doen. Juist omdat ik het waarom van alles in de wereld wil weten. Je kunt wel stellen dat ik verslaafd ben aan Radio 1, boeken, documentaires en podcasts. 

Vroeger was ik zo’n meisje dat verhaaltjes en gedichtjes schreef en de hele bibliotheek uitlas. Mijn praktische schrijftraining begon in 2012 met mijn blog Vrolijk Zorgenkind. Wekelijks vertelde ik over ons bijzondere gezinsleven met onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan. Een leven waarin niets vanzelf ging. Drie jaar later vormden mijn blogs de basis voor de 2Doc documentaire ‘Zorg om Daan’. De trailer vind je op deze pagina.

Doorgaan, ook als ’t moeilijk wordt

Daan leerde mij ook een paar serieuze levenslessen. De belangrijkste? Doorgaan, ook als het moeilijk wordt. Sinds eind 2015 is hij heel gelukkig op een Zorgboerderij in Twente. We gaan wekelijks naar hem toe en als we FaceTimen lachen we samen om YouTube filmpjes van Bert en Ernie.

Schaduwkant
Aan dat positieve verhaal zit ook een schaduwkant. De impact van intensieve zorg op ons gezin is immens en allesbepalend geweest. Met die ervaring maak ik me sterk voor preventieve ondersteuning van gezinnen zoals wij. Ik ben nauw betrokken bij Pilot 5, onderdeel van het Programma Volwaardig Leven van het Ministerie van VWS en geef  gastlessen aan kinderverpleegkundigen in opleiding.

Muziek

In 1998 zong ik in een band en ontmoette in bassist Paul de leukste man ter wereld. Met hem en onze zoon Gijs (13) woon ik in een oud huis uit 1880. Ik ben sowieso van de oude meuk en struin graag in de kringloopwinkel. In mijn vrije tijd wandel ik met onze hond Teun of kijk naar een gloeiend spannende Scandinavische thriller (oké, af en toe achter een kussentje als ’t te eng wordt).

Ik houd wel van een uitdaging

In sommige opzichten ben ik wel een beetje een terriër. Mijn oma zei altijd ‘Wat ze in d’r kop heeft, heeft ze niet in d’r… ‘. Nou ja, dat dus. Maar maak je niet ongerust, bij mijn opdrachtgevers sta ik bekend als een fijne samenwerkingspartner met inlevingsvermogen, kritische blik en een zorgvuldige aanpak. Ik werk graag voor klanten die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gewoon, omdat de wereld daar mooier van wordt.

Liever de zonnige kant

Belangrijk om te weten, ik houd van een grapje en bekijk het leven bij voorkeur van de zonnige kant. Verder ben ik ook een tikkeltje ongeduldig, ietwat eigenwijs en houd ik beslist niet van half werk. Ik doe ’t goed of ik doe ’t niet, zo zit ik erin. Samen de schouders eronder en iets moois neerzetten, daar word ik gelukkig van. Oh ja, ik houd van mensen die zich aan afspraken houden. Dat doe ik zelf namelijk ook.

Jacomien Wolfkamp

Zin in koffie met letters?

Tekst laten schrijven

bevlogen ondernemer
Voor jou is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Dus laat ik helder en overtuigend zien wat jij voor je doelgroep kunt betekenen. Met de antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

zorgorganisatie
Je kunt niet zonder het vertrouwen van cliënten én mantelzorgers. Dat vraagt om duidelijke, zorgvuldige communicatie met oog voor gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.