Veel gestelde vragen ondernemers

Begrijpelijk dat je eerst meer wil weten voordat je mij jouw teksten laat schrijven.
De antwoorden op veel gestelde vragen van ondernemers vind je op deze pagina.

Ben je een zorgorganisatie? Check dan deze pagina voor jouw antwoorden.

Heb je ervaring met het schrijven voor mkb-bedrijven?

Ik ben gespecialiseerd in teksten voor bevlogen mkb-ondernemers en heb veel ervaring met het schrijven voor mkb-bedrijven. Ik werk samen met diverse ondernemers en begrijp hun uitdagingen en kansen. Ik heb bijvoorbeeld ervaring in de branches zakelijke dienstverlening, bouw & milieu, sociale dienstverlening, gezondheidszorg en duurzaamheid.

Ik ken de specifieke doelstellingen van mkb-bedrijven en help ze om zich te onderscheiden in een competitieve markt. Mijn aanpak is om jouw unieke verhaal en missie als ondernemer overtuigend en helder te communiceren. Of het nu gaat om websitetekst, blogs, nieuwsbrieven, interviews of andere artikelen, ik zorg ervoor dat de tekst past bij jouw identiteit en waarden. Zo help ik je om jouw boodschap aantrekkelijk over te brengen aan jouw klanten. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en expertise in te zetten om jou te helpen om te groeien en succesvol te zijn.

Hoe vertaal je identiteit en missie naar effectieve tekst?

Ik werk altijd nauw samen met ondernemers om hun visie en waarden volledig te begrijpen. Zo zorg ik ervoor dat teksten authentiek, boeiend en overtuigend zijn. Daardoor voelen klanten zich verbonden met merk en missie.

Een paar voorbeelden op een rijtje:

Thexton armstrong
Thexton armstrong is een van mijn vaste klanten. Sinds 2022 schrijf ik verschillende soorten blogs waarin hun identiteit en werkwijze goed naar voren komt. Daarvoor interview ik zowel klanten als bedrijfsmentoren.

Ik schrijf blogs over:

Klantresultaten: Wat is er in het bedrijf van de klant veranderd, welke ontwikkelingen zijn in gang gezet en waar staan zij over 5 jaar?

Veel gestelde ondernemersvragen: antwoord op veel gestelde ondernemersvragen en actuele tips.

Oplossingen: Ik schets een beeld van de oplossingen die de bedrijfsmentor samen met de klant voor het bedrijf heeft gevonden.

InterGarant Groep
De InterGarant Groep is een vaste klant, sinds 2018 verzorg ik het redactiewerk van hun digitale kwartaalmagazine InterCom. Ik bewerk de door vakinhoudelijke medewerkers geschreven tekst tot heldere, eenduidige en goed leesbare artikelen. Daarbij benadruk ik hun uitgebreide vakkennis en servicegerichte manier van werken. Op dezelfde manier schrijf ik quotes en intro’s bij interviewfilmpjes.

SpelPlus
SpelPlus is een vaste klant in een bijzondere markt. Sinds november 2022 schrijf ik twee keer per maand overtuigende teksten voor hun thematische nieuwsbrief waarin hun professionele kennis van zaken goed naar voren komt.

Roozeboom campers
Voor dit familiebedrijf met ruime ervaring en grondige vakkennis schreef ik de converterende tekst voor de website. Daarin heb ik hun onderscheidende service en klantvriendelijkheid sterk benadrukt.

Bever automatisering
In opdracht van Bever Automatisering schreef ik converterende tekst voor de website van Powerall bedrijfssoftware plus heldere tekst voor de online keuzehulp. Gebruiksgemak in combinatie met overtuigingskracht.

Wil je meer voorbeelden of heb je vragen hoe ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Wat heb je nodig om voor mij aan de slag te gaan?

Samenwerken om jouw unieke verhaal en missie als ondernemer te communiceren is een creatief proces waarin jouw input van onschatbare waarde is.

Inleidend gesprek
We beginnen met een gesprek waarin ik jou en jouw bedrijf beter leer kennen. We bespreken de geschiedenis van je onderneming, je passie, doelen en waarden om jouw verhaal te begrijpen.

Identiteit en doelgroep
Om jouw verhaal effectief te communiceren, moeten we weten wie je bent als ondernemer en wie je doelgroep is. We ontdekken wat jouw onderneming uniek maakt en wat jouw klanten aanspreekt.

Missie en visie
Jouw missie en visie zijn de kern van jouw verhaal. We onderzoeken de betekenis achter jouw onderneming en hoe dit waarde biedt aan je klanten.

Tone of voice en stijl
We bepalen samen de juiste toon en schrijfstijl die bij jouw onderneming past, of het nu informeel of zakelijk is.

Contentcreatie en feedback
Ik schrijf teksten die jouw verhaal en missie weerspiegelen. Jouw feedback is cruciaal om de teksten te perfectioneren. Omdat we alles goed voorbereid hebben is 1 feedbackronde voldoende.

Afstemming en voortgang
We hebben regelmatig contact om de voortgang te bespreken en eventuele aanpassingen te doen.

Samen creëren we een krachtige tekst die jouw identiteit en missie weerspiegelt en jouw doelgroep aanspreekt. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken aan het succes van jouw bedrijf. Ben je klaar om te starten of heb je meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Hoe vergroot je de betrokkenheid van mijn klanten?

Om je website, sociale media en marketingmateriaal te verbeteren en je klanten meer te betrekken omvat mijn aanpak strategie, creativiteit en gerichte content.

Strategische contentplanning
We ontwikkelen samen een strategische contentplanning op basis van jouw doelen en klantbehoeften. Zo kunnen we een consistente boodschap overbrengen aan jouw klanten.

Doelgroepanalyse
Ik onderzoek jouw klanten, hun interesses en behoeften om content te maken die hen aanspreekt en betrokken houdt.

Storytelling
Ik gebruik krachtige verhalen om jouw unieke verhaal en missie te communiceren.

Call-to-actions en interactie
Ik zorg voor sterke oproepen tot actie om klanten te stimuleren te reageren en deel te nemen aan discussies.

Regelmatige updates
Jouw online aanwezigheid blijft actief en up-to-date, waardoor klanten betrokken blijven.

Met deze stappen versterken we jouw online aanwezigheid, communiceren we krachtig jouw verhaal en betrekken klanten meer bij je bedrijf.

Hoe ga je om met deadlines, hoe flexibel ben je?

Ik begrijp het belang van deadlines en flexibiliteit bij het leveren van teksten. Dit is mijn aanpak.

Deadlines respecteren
We stellen bij de start van onze samenwerking een duidelijke planning en reële deadlines vast voor de te leveren teksten. Ik zorg ervoor dat alle content tijdig wordt afgerond volgens de planning.

Open communicatie
Ik ben transparant in mijn communicatie en informeer je op tijd als er uitdagingen zijn die de deadline kunnen beïnvloeden. Samen zoeken we naar oplossingen om het project op schema te houden.

Flexibiliteit bij spoedverzoeken
Ik begrijp dat er soms snel nieuwe teksten nodig zijn. In dat geval doe ik mijn uiterste best om flexibel te zijn en snel in te springen om aan jouw behoeften te voldoen.

Kwaliteit behouden
Goed werk heeft tijd nodig. Ik  doe nooit concessies aan de kwaliteit van de teksten. Jouw boodschap blijft effectief en afgestemd op jouw onderneming.

Efficiënte werkwijze
Door mijn ervaring kan ik efficiënt en gestructureerd werken, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Ik zorg ervoor dat de tekst voldoet aan jouw behoeften en doelstellingen. Samenwerking en open communicatie is daarbij onmisbaar.

Heb je ervaring met communicatie die onze klantenbinding vergroot?

Ja, ik heb ervaring met het schrijven van nieuwsbrieven en andere klantcommunicatie om je te helpen de band met jouw klanten te versterken. Ik schrijf persoonlijke en waardevolle content, afgestemd op de behoeften en interesses van jouw klanten. Sterke call-to-actions moedigen jouw klanten aan om actie te ondernemen.

Ik ontwikkel effectieve klantcommunicatie die jouw merkidentiteit weerspiegelt en jouw boodschap helder overbrengt. Samen kunnen we werken aan het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij jouw klanten. Dat maakt jouw bedrijf succesvol en geeft ruimte om verder te groeien.

Heb je ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Ja, ik heb ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO) om jouw website beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. SEO is belangrijk omdat het jouw website hoger laat verschijnen in zoekmachines zoals Google.

Mijn aanpak voor SEO:

Zoekwoordenonderzoek
Ik doe grondig onderzoek naar zoektermen die jouw doelgroep gebruikt. Deze zoekwoorden worden verwerkt in de content om de relevantie van jouw website te vergroten.

Geoptimaliseerde content
Ik schrijf SEO-vriendelijke content met de juiste zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt. Ook optimaliseer ik pagina’s en koppen voor betere prestaties in zoekresultaten.

Kwaliteit en waarde
Naast zoekwoorden, richt ik me op waardevolle en kwalitatieve content. Zoekmachines waarderen websites die waardevolle informatie bieden aan gebruikers.

Zo maak ik jouw website beter vindbaar. Daarmee vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf, trek je meer gerichte bezoekers aan en vergroot je je kansen op online succes.

Wat zijn je tarieven?

Mijn uurtarief is € 85,- en ik maak voor elke klant een offerte op maat. Goed om te weten, kwaliteit staat bij mij altijd voorop, daar doe ik geen concessies aan. Ter indicatie enkele vanaf-tarieven, zo weet je waar je ongeveer rekening mee moet houden.

* Kennismakingsgesprek van 1 uur, gratis
* Briefing 2 uur, vanaf € 170,-
* Nieuwsbrief, vanaf € 150,-
* Artikel, vanaf € 350,-
* Kleine webtekst 4 pagina’s, vanaf € 1500,-
* Uitgebreid interviewartikel, voorbereiding, gesprek en uitwerking, vanaf € 750,-
* Redactiewerk tegen uurtarief
Alle bedragen zijn excl. BTW, reistijd en gereden kilometers à € 0,35

Hoe ga je om met feedback?

Na ons eerste gesprek en intake schrijf ik conceptteksten. Die mail ik naar je zodat je ze kunt bekijken en feedback kunt geven. Daarbij zijn een paar punten belangrijk:

Denk vanuit je doelgroep
Natuurlijk moet jij straks trots zijn op het eindresultaat. Maar het is nóg belangrijker dat jouw doelgroep zich herkent in de tekst en zij overtuigd worden voor jouw aanbod. Dus niet: wat willen wij vertellen of wat vinden wij mooi/leuk klinken? Maar: Wat heeft mijn doelgroep nodig om overtuigd te raken van mijn aanbod?

Met concrete feedback zorg je ervoor dat ik begrijp waar jij verbeterpunten ziet. Ik kan niet in jouw hoofd kijken, wat jammer is omdat daar allemaal waardevolle info in zit. Help me dus op weg bij inhoudelijke verbeteringen.

Maak je opmerkingen concreet
Dus niet: Wil je hier een stukje toevoegen over… ? Maar: Wil je een stukje toevoegen over… waarin duidelijk wordt dat… ? Dat is voor onze klanten belangrijk, omdat…

Vertel waarom je iets wilt aanpassen
Doe je een suggestie voor een aanpassing? Dan hoor ik graag waarom je die aanpassing wil doen. Soms is er namelijk een betere manier om te bereiken wat je wil bereiken.

Complimenten zijn welkom
Natuurlijk ga ik verbeterpunten verwerken. Logisch! Aanvullend is het voor mij minstens zo waardevol om te horen over welke stukken tekst je tevreden bent. Dan weet ik dat ik daar de juiste snaar raak

Wil je persoonlijk kennismaken zodat je een beeld krijgt van onze waarden en merkidentiteit?

Zeker! Ik maak graag persoonlijk kennis met jou en jouw bedrijf. Het is voor mij essentieel om jouw bedrijf, waarden en merkidentiteit te begrijpen. Pas dan kan ik effectieve teksten schrijven. Een ontmoeting biedt de kans om jouw passie, geschiedenis, missie, visie en unieke kernwaarden te bespreken. Ik luister graag naar jouw doelen en het soort tekst waarmee je jouw doelgroep wil bereiken.

Door met jou en je team in gesprek te gaan krijg ik een gevoel bij de bedrijfscultuur, klantinteracties en jouw manier van werken. Dit helpt me om authentieke content te creëren die aansluit bij de behoeften van jouw klanten. Een persoonlijke ontmoeting geeft ook ruimte om vragen te stellen.

Ik plan graag een persoonlijke ontmoeting, telefoongesprek of online vergadering met je. Een sterke band opbouwen met mijn klanten vind ik belangrijk. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Tekst laten schrijven

bevlogen ondernemer
Voor jou is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Dus laat ik helder en overtuigend zien wat jij voor je doelgroep kunt betekenen. Met de antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

zorgorganisatie
Je kunt niet zonder het vertrouwen van cliënten én mantelzorgers. Dat vraagt om duidelijke, zorgvuldige communicatie met oog voor gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.