Veel gestelde vragen ondernemers

Begrijpelijk dat je eerst meer wil weten voordat je mij jouw teksten laat schrijven.
De antwoorden op veel gestelde vragen van ondernemers vind je op deze pagina.

Heb je ervaring met het schrijven voor mkb-bedrijven?

Ik ben gespecialiseerd in teksten voor bevlogen mkb-ondernemers en heb veel ervaring met het schrijven voor mkb-bedrijven. Ik werk samen met diverse ondernemers en begrijp hun uitdagingen en kansen. Ik heb bijvoorbeeld ervaring in de branches zakelijke dienstverlening, bouw & milieu, sociale dienstverlening, gezondheidszorg en duurzaamheid.

Ik ken de specifieke doelstellingen van mkb-bedrijven en help ze om zich te onderscheiden in een competitieve markt. Mijn aanpak is om jouw unieke verhaal en missie als ondernemer overtuigend en helder te communiceren. Of het nu gaat om websitetekst, blogs, nieuwsbrieven, interviews of andere artikelen, ik zorg ervoor dat de tekst past bij jouw identiteit en waarden. Zo help ik je om jouw boodschap aantrekkelijk over te brengen aan jouw klanten. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en expertise in te zetten om jou te helpen om te groeien en succesvol te zijn.

Hoe vertaal je identiteit en missie naar effectieve tekst?

Ik werk altijd nauw samen met ondernemers om hun visie en waarden volledig te begrijpen. Zo zorg ik ervoor dat teksten authentiek, boeiend en overtuigend zijn. Daardoor voelen klanten zich verbonden met merk en missie.

Een paar voorbeelden op een rijtje:

Thexton armstrong
Thexton armstrong is een van mijn vaste klanten. Sinds 2022 schrijf ik verschillende soorten blogs waarin hun identiteit en werkwijze goed naar voren komt. Daarvoor interview ik zowel klanten als bedrijfsmentoren.

Ik schrijf blogs over:

Klantresultaten: Wat is er in het bedrijf van de klant veranderd, welke ontwikkelingen zijn in gang gezet en waar staan zij over 5 jaar?

Veel gestelde ondernemersvragen: antwoord op veel gestelde ondernemersvragen en actuele tips.

Oplossingen: Ik schets een beeld van de oplossingen die de bedrijfsmentor samen met de klant voor het bedrijf heeft gevonden.

InterGarant Groep
De InterGarant Groep is een vaste klant, sinds 2018 verzorg ik het redactiewerk van hun digitale kwartaalmagazine InterCom. Ik bewerk de door vakinhoudelijke medewerkers geschreven tekst tot heldere, eenduidige en goed leesbare artikelen. Daarbij benadruk ik hun uitgebreide vakkennis en servicegerichte manier van werken. Op dezelfde manier schrijf ik quotes en intro’s bij interviewfilmpjes.

SpelPlus
SpelPlus is een vaste klant in een bijzondere markt. Sinds november 2022 schrijf ik twee keer per maand overtuigende teksten voor hun thematische nieuwsbrief waarin hun professionele kennis van zaken goed naar voren komt.

Roozeboom campers
Voor dit familiebedrijf met ruime ervaring en grondige vakkennis schreef ik de converterende tekst voor de website. Daarin heb ik hun onderscheidende service en klantvriendelijkheid sterk benadrukt.

Bever automatisering
In opdracht van Bever Automatisering schreef ik converterende tekst voor de website van Powerall bedrijfssoftware plus heldere tekst voor de online keuzehulp. Gebruiksgemak in combinatie met overtuigingskracht.

Wil je meer voorbeelden of heb je vragen hoe ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Wat heb je nodig om voor mij aan de slag te gaan?

Samenwerken om jouw unieke verhaal en missie als ondernemer te communiceren is een creatief proces waarin jouw input van onschatbare waarde is.

Inleidend gesprek
We beginnen met een gesprek waarin ik jou en jouw bedrijf beter leer kennen. We bespreken de geschiedenis van je onderneming, je passie, doelen en waarden om jouw verhaal te begrijpen.

Identiteit en doelgroep
Om jouw verhaal effectief te communiceren, moeten we weten wie je bent als ondernemer en wie je doelgroep is. We ontdekken wat jouw onderneming uniek maakt en wat jouw klanten aanspreekt.

Missie en visie
Jouw missie en visie zijn de kern van jouw verhaal. We onderzoeken de betekenis achter jouw onderneming en hoe dit waarde biedt aan je klanten.

Tone of voice en stijl
We bepalen samen de juiste toon en schrijfstijl die bij jouw onderneming past, of het nu informeel of zakelijk is.

Contentcreatie en feedback
Ik schrijf teksten die jouw verhaal en missie weerspiegelen. Jouw feedback is cruciaal om de teksten te perfectioneren. Omdat we alles goed voorbereid hebben is 1 feedbackronde voldoende.

Afstemming en voortgang
We hebben regelmatig contact om de voortgang te bespreken en eventuele aanpassingen te doen.

Samen creëren we een krachtige tekst die jouw identiteit en missie weerspiegelt en jouw doelgroep aanspreekt. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken aan het succes van jouw bedrijf. Ben je klaar om te starten of heb je meer vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Hoe vergroot je de betrokkenheid van mijn klanten?

Om je website, sociale media en marketingmateriaal te verbeteren en je klanten meer te betrekken omvat mijn aanpak strategie, creativiteit en gerichte content.

Strategische contentplanning
We ontwikkelen samen een strategische contentplanning op basis van jouw doelen en klantbehoeften. Zo kunnen we een consistente boodschap overbrengen aan jouw klanten.

Doelgroepanalyse
Ik onderzoek jouw klanten, hun interesses en behoeften om content te maken die hen aanspreekt en betrokken houdt.

Storytelling
Ik gebruik krachtige verhalen om jouw unieke verhaal en missie te communiceren.

Call-to-actions en interactie
Ik zorg voor sterke oproepen tot actie om klanten te stimuleren te reageren en deel te nemen aan discussies.

Regelmatige updates
Jouw online aanwezigheid blijft actief en up-to-date, waardoor klanten betrokken blijven.

Met deze stappen versterken we jouw online aanwezigheid, communiceren we krachtig jouw verhaal en betrekken klanten meer bij je bedrijf.

Hoe ga je om met deadlines, hoe flexibel ben je?

Ik begrijp het belang van deadlines en flexibiliteit bij het leveren van teksten. Dit is mijn aanpak.

Deadlines respecteren
We stellen bij de start van onze samenwerking een duidelijke planning en reële deadlines vast voor de te leveren teksten. Ik zorg ervoor dat alle content tijdig wordt afgerond volgens de planning.

Open communicatie
Ik ben transparant in mijn communicatie en informeer je op tijd als er uitdagingen zijn die de deadline kunnen beïnvloeden. Samen zoeken we naar oplossingen om het project op schema te houden.

Flexibiliteit bij spoedverzoeken
Ik begrijp dat er soms snel nieuwe teksten nodig zijn. In dat geval doe ik mijn uiterste best om flexibel te zijn en snel in te springen om aan jouw behoeften te voldoen.

Kwaliteit behouden
Goed werk heeft tijd nodig. Ik  doe nooit concessies aan de kwaliteit van de teksten. Jouw boodschap blijft effectief en afgestemd op jouw onderneming.

Efficiënte werkwijze
Door mijn ervaring kan ik efficiënt en gestructureerd werken, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Ik zorg ervoor dat de tekst voldoet aan jouw behoeften en doelstellingen. Samenwerking en open communicatie is daarbij onmisbaar.

Heb je ervaring met communicatie die onze klantenbinding vergroot?

Ja, ik heb ervaring met het schrijven van nieuwsbrieven en andere klantcommunicatie om je te helpen de band met jouw klanten te versterken. Ik schrijf persoonlijke en waardevolle content, afgestemd op de behoeften en interesses van jouw klanten. Sterke call-to-actions moedigen jouw klanten aan om actie te ondernemen.

Ik ontwikkel effectieve klantcommunicatie die jouw merkidentiteit weerspiegelt en jouw boodschap helder overbrengt. Samen kunnen we werken aan het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij jouw klanten. Dat maakt jouw bedrijf succesvol en geeft ruimte om verder te groeien.

Heb je ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Ja, ik heb ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO) om jouw website beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. SEO is belangrijk omdat het jouw website hoger laat verschijnen in zoekmachines zoals Google.

Mijn aanpak voor SEO:

Zoekwoordenonderzoek
Ik doe grondig onderzoek naar zoektermen die jouw doelgroep gebruikt. Deze zoekwoorden worden verwerkt in de content om de relevantie van jouw website te vergroten.

Geoptimaliseerde content
Ik schrijf SEO-vriendelijke content met de juiste zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt. Ook optimaliseer ik pagina’s en koppen voor betere prestaties in zoekresultaten.

Kwaliteit en waarde
Naast zoekwoorden, richt ik me op waardevolle en kwalitatieve content. Zoekmachines waarderen websites die waardevolle informatie bieden aan gebruikers.

Zo maak ik jouw website beter vindbaar. Daarmee vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf, trek je meer gerichte bezoekers aan en vergroot je je kansen op online succes.

Wat zijn je tarieven?

Mijn uurtarief is € 85,- en ik maak voor elke klant een offerte op maat. Goed om te weten, kwaliteit staat bij mij altijd voorop, daar doe ik geen concessies aan. Ter indicatie enkele vanaf-tarieven, zo weet je waar je ongeveer rekening mee moet houden.

* Kennismakingsgesprek van 1 uur, gratis
* Briefing 2 uur, vanaf € 170,-
* Nieuwsbrief, vanaf € 150,-
* Artikel, vanaf € 350,-
* Kleine webtekst 4 pagina’s, vanaf € 1500,-
* Uitgebreid interviewartikel, voorbereiding, gesprek en uitwerking, vanaf € 750,-
* Redactiewerk tegen uurtarief
Alle bedragen zijn excl. BTW, reistijd en gereden kilometers à € 0,35

Hoe ga je om met feedback?

Na ons eerste gesprek en intake schrijf ik conceptteksten. Die mail ik naar je zodat je ze kunt bekijken en feedback kunt geven. Daarbij zijn een paar punten belangrijk:

Denk vanuit je doelgroep
Natuurlijk moet jij straks trots zijn op het eindresultaat. Maar het is nóg belangrijker dat jouw doelgroep zich herkent in de tekst en zij overtuigd worden voor jouw aanbod. Dus niet: wat willen wij vertellen of wat vinden wij mooi/leuk klinken? Maar: Wat heeft mijn doelgroep nodig om overtuigd te raken van mijn aanbod?

Met concrete feedback zorg je ervoor dat ik begrijp waar jij verbeterpunten ziet. Ik kan niet in jouw hoofd kijken, wat jammer is omdat daar allemaal waardevolle info in zit. Help me dus op weg bij inhoudelijke verbeteringen.

Maak je opmerkingen concreet
Dus niet: Wil je hier een stukje toevoegen over… ? Maar: Wil je een stukje toevoegen over… waarin duidelijk wordt dat… ? Dat is voor onze klanten belangrijk, omdat…

Vertel waarom je iets wilt aanpassen
Doe je een suggestie voor een aanpassing? Dan hoor ik graag waarom je die aanpassing wil doen. Soms is er namelijk een betere manier om te bereiken wat je wil bereiken.

Complimenten zijn welkom
Natuurlijk ga ik verbeterpunten verwerken. Logisch! Aanvullend is het voor mij minstens zo waardevol om te horen over welke stukken tekst je tevreden bent. Dan weet ik dat ik daar de juiste snaar raak

Wil je persoonlijk kennismaken zodat je een beeld krijgt van onze waarden en merkidentiteit?

Zeker! Ik maak graag persoonlijk kennis met jou en jouw bedrijf. Het is voor mij essentieel om jouw bedrijf, waarden en merkidentiteit te begrijpen. Pas dan kan ik effectieve teksten schrijven. Een ontmoeting biedt de kans om jouw passie, geschiedenis, missie, visie en unieke kernwaarden te bespreken. Ik luister graag naar jouw doelen en het soort tekst waarmee je jouw doelgroep wil bereiken.

Door met jou en je team in gesprek te gaan krijg ik een gevoel bij de bedrijfscultuur, klantinteracties en jouw manier van werken. Dit helpt me om authentieke content te creëren die aansluit bij de behoeften van jouw klanten. Een persoonlijke ontmoeting geeft ook ruimte om vragen te stellen.

Ik plan graag een persoonlijke ontmoeting, telefoongesprek of online vergadering met je. Een sterke band opbouwen met mijn klanten vind ik belangrijk. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Ontdek de impact van overtuigende tekst

voor het mkb
Tekst drijft jouw omzet. Ik laat duidelijk en overtuigend zien wat jij in huis hebt, met de antwoorden die jouw doelgroep zoekt. En ja, dat maakt het verschil!

voor de zorg
Vertrouwen is de basis van goede zorg. Cliënten, patiënten en mantelzorgers zoeken een organisatie die hen écht ziet en begrijpt. Ik help je die boodschap krachtig over te brengen.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

'Jouw professionele houding en vakmanschap ontzorgt'

Omdat we niet tevreden waren over het marketingbureau dat blogs voor ons schreef, wilden we zelf coördineren en samenwerken met een externe tekstschrijver. Wij verwachtten dat dit meer energie zou vragen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Jouw professionele houding en vakmanschap ontzorgt. Je hebt meestal aan een paar woorden genoeg, en begrijpt goed wat onze doelstellingen zijn. Jouw bewaking van de tijdlijn en contacten draagt eraan bij dat onze content er op het juiste moment is. De samenwerking is zeer plezierig, afspraken staan, wij hoeven ons daar nooit zorgen over te maken. Ik waardeer het erg dat je mij werk uit handen neemt door zelf (altijd in overleg) het gesprek aan te gaan als niet alle neuzen dezelfde kant op staan.

Sandra Petri, marketing en communicatie coördinator
thexton armstrong

'Uitstekende teksten plus professionele en organisatorische capaciteiten'

Jacomien zorgt ervoor dat ons sterke verhaal en onze vakkennis nog krachtiger worden neergezet. Ze zet onze input om in een heldere, begrijpelijke en effectieve nieuwsbrief. Jacomiens kritische benadering werkt voor ons ook prettig. Ze is niet bang om vragen te stellen of andere zaken aan te kaarten en geeft gelijk een eventuele oplossing mee. Ze is ook efficiënt in haar werk. De communicatielijnen zijn kort. Jacomien schrijft niet alleen uitstekende teksten, maar heeft ook de professionele en organisatorische capaciteiten om een succesvolle samenwerking te garanderen. Wij zijn zeer tevreden!

Cynthia Veltenaar, commerciële binnendienst Samenwerking Glasverzekering SGV

'Jacomien raakt de juiste snaar en verwoordt ook gevoelige onderwerpen op een goede manier'

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid raakt ze steeds de juiste snaar en verwoordt ook de wat gevoeligere onderwerpen op een goede manier. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Marike Willems, Landelijk Bureau/CP Nederland

'Jacomien is professioneel, rustig en vasthoudend'

Professioneel, rustig, vasthoudend. Dit zijn mijn steekwoorden in mijn ervaring met Jacomien Wolfkamp. Bij het uitrollen van mijn branding- en marketingstrategie stelde het bureau waarmee ik samenwerkte, Jacomien voor als tekstschrijver. Wat me al snel opviel waren haar empathie en kalmte. Dit naast haar taalvaardigheid en vermogen om van mijn ruwe teksten pakkende en leesbare LinkedIn-posts te maken. Daarom belde ik Jacomien toen ik de teksten op mijn website wilde vernieuwen en optimaliseren. Zij hielp mijn ‘darlings’ te killen en liet me met haar kritische vragen en spiegels voortdurend in de schoenen van mijn klant staan. Daarin was ze uiterst vasthoudend, maar altijd met respect voor mijn behoefte en belangen.

Dick Rochat, leiderschapscoach

'Jacomien geeft een sterk verhaal een nóg sterkere vertaalslag'

Zij heeft ons super geholpen met de tekst voor onze crowdfunding. Jacomien maakt goed onderscheid tussen de must-haves en de nice-to-haves die het verhaal vertroebelen. Daardoor konden wij compact en doeltreffend communiceren. Een echte aanrader dus.

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

'Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is Jacomien een feest om mee te werken'

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film 'Zorg om Daan' te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Nan Rosens, Rosens Media

'Een groot genoegen door Jacomiens kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik'

Jacomien en ik hebben presentaties en workshops gegeven voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering waren een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat, in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Els Jonker, Jeugdarts en oud-ambassadeur Jonge Mantelzorgers

'Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken'

Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen dat mijn site hen aansprak en dat ze daarom contact met mij opnemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

'Jacomien legt in een korte tekst spitsvondig de vinger op de zere plek van onze klanten'

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier gingen we de zoektocht aan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst legt zij spitsvondig de vinger op de zere plek van onze klanten. Waarna ze hen snel en doeltreffend de oplossing biedt. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Irmgard Nieuwenhuis, TINCUP.partners

'Heel knap hoe Jacomien, ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon vindt'

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

'Jacomien overtuigt anderen, zij verwoordt haar eigen ervaring positief en constructief'

Jacomien leverde input vanuit het gezinsperspectief waardoor het perspectief van ouders en naasten nadrukkelijk is gehoord en verwoord. Het heeft een naam en gezicht gekregen. Jacomien kan vanuit eigen ervaring spreken en dat constructief, positief verwoorden en veralgemeniseren: ‘Als wij er last van hebben overkomt dat anderen vast ook.’ Daarmee overtuigt zij andere mensen.

Corine Boer, projectleider Pilot 5 (Programma Volwaardig Leven, Ministerie VWS)

'Jacomien vindt zonder veel extra uitleg de juiste woorden en toon'

We zaten al heel vlot op een lijn.  Jacomien kwam direct met een concrete inhoudelijke opzet die goed aansloot bij wat we voor ogen hadden. Haar persoonlijke ervaring als moeder maakt dat ze zonder veel extra uitleg de juiste woorden en toon wist te vinden om de boodschap van ons pamflet krachtig neer te zetten. Dit, samen met het korte lijntje en de bereidheid om net iets extra’s te doen, maakte dat de samenwerking erg soepel, natuurlijk en prettig verliep.

Wietske Verhagen, onderzoeker en zorgethica Universiteit voor Humanistiek