Waarom een freelance tekstschrijver

De plannen voor je website, blog, nieuwsbrief of brochure liggen er, maar je bent nu al weken, misschien zelfs maanden aan het hannesen met het schrijven van teksten. Het schiet dus gewoon niet op. Dat is ook niet zo gek als je dat naast je normale dagtaak moet doen want behalve vakkennis vraagt geconcentreerd schrijven tijd en aandacht. En dat lukt niet in een half uurtje tussendoor.

Mijn opdrachtgevers zijn bevlogen MKB-ondernemers en zorgorganisaties die zelf niet toekomen aan de communicatie met hun doelgroep of er niet voldoende kennis voor in huis hebben. Voor hen ben ik een uitkomst. Ze schakelen mij in als ze mij nodig hebben en kunnen zich blijven focussen op hun eigen taak.

Waarom zou je met mij aan de slag gaan

Omdat je dan verzekerd bent van mijn kennis, ervaring en schrijfvaardigheid en goede gevoel voor de kracht van taal. Het resultaat is geloofwaardige content en de juiste tone of voice voor je bedrijf. Ik ben flexibel en je enige contactpersoon, dat werkt lekker persoonlijk. Je betaalt alleen voor de opdracht, niet voor de overheadkosten van een groot bureau. En nog een hele belangrijke, omdat ik van buiten kom heb ik geen last van bedrijfsblindheid. Ik kijk kritisch door de ogen van je klant, denk proactief mee en zie snel waar je kansen liggen.

Heb je een complex bedrijf? Kom maar op! Ik ben een kei in informatieanalyse en kan complexe onderwerpen eenvoudig vertalen. Daarmee breng ik ingewikkelde informatie terug tot een overzichtelijk en logisch verhaal. En schrijf het zo op dat iedereen het begrijpt. Onze eerste ontmoeting is altijd persoonlijk. Zo kan ik me een goed beeld vormen van je bedrijf of organisatie, drijfveren, eventuele medewerkers, cultuur en sfeer.

Branches en sectoren

Mijn vaste klanten ervaren het als een groot voordeel dat ik hun bedrijf goed ken en snel aan de slag kan. Inmiddels kan ik aardig meepraten over architectuur, persoonlijk leiderschap voor ervaren managers, bouw en milieu, relaxstoelen, design meubelen, wasstraten, procestechnologie in de visverwerking, maatschappelijk verantwoord ondernemen, gezonde voeding, de Wet Langdurige Zorg (WLZ), preventie in de zorg, leven met een lichamelijke beperking en de gehandicaptenzorg.

MEER OVER MIJN VAKKENNIS

HOE WERK IK

Veel gestelde vragen

Is het niet moeilijk om jou als buitenstaander te briefen over ons bedrijf?

Dat valt mee! Zeker als je vooraf onderstaande vragen beantwoordt:

  • Kun je de exacte opdracht (kort) omschrijven?
  • Om welk type tekst gaat het?
  • Wat is het doel van de tekst?
  • Wie is de doelgroep?
  • Wat is de gewenste tone of voice?
  • Wat wil je dat de lezer doet na het lezen van de tekst?
  • Bij een SEO-tekst; Zijn er zoektermen of wil je een zoekwoordenonderzoek?
  • Geldt er een maximaal aantal woorden?
  • Zijn er bestaande teksten, stuur ze mij dan toe
  • Wie is mijn vaste aanspreekpunt en hoe kan ik hem of haar bereiken?

Is de doorlooptijd bij jou niet te lang?

Hoe dan ook, een goede tekst schrijven kost tijd. Ook als je het zelf doet of door een medewerker laat doen. Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk je teksten hebben, dat willen al mijn opdrachtgevers. Daarom maak ik heldere afspraken met mijn klanten en plan iedere opdracht in. Zodra je akkoord hebt gegeven op mijn offerte mail ik je een planning inclusief deadline en termijnen voor het aanleveren van informatie en feedback. Het kan gebeuren dat de tekst na je feedback nog een paar keer heen en weer gaat. Dat is altijd in het belang van het eindresultaat. Houd in ieder geval rekening met een minimale doorlooptijd van zo’n drie weken.

Wat een gedoe zo’n briefing als ik gewoon even een kort tekstje nodig heb?

Ook een kort tekstje vraagt om voorbereiding. Ik maak altijd een persoonlijke afspraak om het juiste gevoel te krijgen bij jouw bedrijf. Dat voelt misschien als een flink project voor een kort tekstje. Je verwacht het niet, maar een kort tekstje kost mij meer tijd dan een lange. Voor een korte tekst schrijf ik namelijk eerst een lange, waarna ik schrap om in zo min mogelijk woorden de kernboodschap overeind te houden. Overigens kunnen we ons contact na de persoonlijke kennismaking prima telefonisch, online of via mail onderhouden.

 

 

Jacomien Wolfkamp

Twelloseweg 107
7396 BM Terwolde

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Op dit moment werk ik aan

een brochure over psychosociale zorg in de kinderrevalidatie - CP Nederland

een project van 12 thema’s over het leven van volwassenen met cerebrale parese - CP Nederland

de InterCom, online kwartaalmagazine over bouw en milieu - InterGarant Groep

een interview met een bijzondere cliëntondersteuner en een gezin - Pilot 5

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.