Veel gestelde vragen zorgorganisaties

Begrijpelijk dat je eerst meer wil weten voordat je mij jouw teksten laat schrijven.
Hier vind je mijn antwoorden op veel gestelde vragen van zorgorganisaties.

Heb je ervaring met de uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties?

Ja, ik ben gespecialiseerd in teksten voor de zorg en begrijp de specifieke uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties. Ik schrijf regelmatig over zorggerelateerde onderwerpen en ben vertrouwd met de gevoeligheid en complexiteit binnen de zorgsector.

De meeste vaktermen die gebruikt worden binnen de langdurige zorg ken ik, ne als de impact van langdurige zorg op cliënten en hun naasten. Ik weet wat zij nodig hebben van een zorgorganisatie. Met mijn kennis en ervaring tref ik de juiste toon.

Schrijf je ook over complexe onderwerpen?

Zeker. Ik heb ervaring met complexe onderwerpen in de zorg. Ik heb onder andere geschreven over gezondheidszorgbeleid, medische behandelingen, gezondheidsvoorlichting en meer.

Voor CP Nederland heb ik bijvoorbeeld de ‘Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg in de kinderrevalidatie’ omgezet in een heldere, leesbare brochure voor ouders en verzorgers. Daarnaast heb ik in 9 thema’s alle aspecten beschreven van het leven met cerebrale parese. Onder meer een uitgebreid thema over seksualiteit, zwangerschap en bevalling.

Ik gebruik heldere en begrijpelijke taal om complexe informatie toegankelijk te maken voor patiënten, cliënten, naasten, zorgverleners en andere betrokkenen.

Wat is je aanpak bij het schrijven voor zorgorganisaties?

Bij het schrijven van content voor zorgorganisaties is dit mijn aanpak.

Grondige briefing en research
Ik krijg een duidelijk beeld van je zorgorganisatie, doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen. Ik doe ook aanvullende research.

Aanpassing aan je waarden
Ik begrijp en respecteer de waarden van je organisatie. Ik zorg ervoor dat mijn content hierop aansluit, met de juiste toon, stijl en terminologie.

Heldere en begrijpelijke communicatie
Ik maak complexe zorginformatie begrijpelijk door heldere taal te gebruiken, zonder jargon. Zo komt je boodschap duidelijk over bij de juiste mensen.

Empathie en gevoeligheid
Ik ben me bewust van de gevoeligheid in de zorgsector en schrijf met empathie en respect voor privacy en vertrouwelijkheid.

Feedback
Ik zorg ervoor dat mijn content van hoge kwaliteit is en voldoet aan jouw verwachtingen. Omdat we de tekst grondig voorbereiden volstaat 1 feedbackronde.

Om mijn werk goed en zorgvuldig te kunnen doen is jouw input van onschatbare waarde.

Hoe ga je om met gevoelige en vertrouwelijke informatie?

Ik begrijp de gevoeligheid en vertrouwelijkheid van de informatie binnen de zorgsector. Daarom neem ik de privacy en vertrouwelijkheid van bewoners en medewerkers zeer serieus. Ik hanteer als tekstschrijver strikte ethische normen en ben bereid om eventuele vertrouwelijkheids- of geheimhoudingsovereenkomsten te ondertekenen om de privacy van informatie te waarborgen.

Alle informatie die je met mij deelt, wordt strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor het doel waarvoor het is bedoeld: het schrijven van content. Je kunt erop vertrouwen dat ik alle nodige maatregelen neem om de privacy en vertrouwelijkheid van bewoners en medewerkers te respecteren en te beschermen.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van teksten?

Ik begrijp het belang van deadlines en flexibiliteit bij het leveren van teksten.
Dit is mijn aanpak.

Deadlines respecteren
We stellen bij de start van onze samenwerking een duidelijke planning en reële deadlines vast voor de te leveren teksten. Ik zorg ervoor dat alle content tijdig wordt afgerond volgens de planning.

Open communicatie
Ik ben transparant in mijn communicatie en informeer je op tijd als er uitdagingen zijn die de deadline kunnen beïnvloeden. Samen zoeken we naar oplossingen om het project op schema te houden.

Flexibiliteit bij spoedverzoeken
Ik begrijp dat er soms snel nieuwe teksten nodig zijn. In dat geval doe ik mijn uiterste best om flexibel te zijn en snel in te springen om aan jouw behoeften te voldoen.

Kwaliteit behouden
Goed werk heeft tijd nodig. Ik  doe nooit concessies aan de kwaliteit van de teksten. Jouw boodschap blijft effectief en afgestemd op jouw onderneming.

Efficiënte werkwijze
Door mijn ervaring kan ik efficiënt en gestructureerd werken, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Ik zorg ervoor dat de tekst voldoet aan jouw behoeften en doelstellingen. Samenwerking en open communicatie is daarbij onmisbaar.

Wat zijn je tarieven?

Mijn uurtarief is € 85,- en ik maak voor elke klant een offerte op maat. Goed om te weten, kwaliteit staat bij mij altijd voorop, daar doe ik geen concessies aan. Ter indicatie enkele vanaf-tarieven, zo weet je waar je ongeveer rekening mee moet houden.

* Kennismakingsgesprek van 1 uur, gratis
* Briefing 2 uur, vanaf € 170,-
* Nieuwsbrief, vanaf € 150,-
* Artikel, vanaf € 350,-
* Kleine webtekst 4 pagina’s, vanaf € 1500,-
* Uitgebreid interviewartikel, voorbereiding, gesprek en uitwerking, vanaf € 750,-
* Redactiewerk tegen uurtarief
Alle bedragen zijn excl. BTW, reistijd en gereden kilometers à € 0,35

Hoe ga je om met feedback?

Na ons eerste gesprek en intake schrijf ik conceptteksten. Die mail ik naar je zodat je ze kunt bekijken en feedback kunt geven. Daarbij zijn een paar punten belangrijk:

Denk vanuit je doelgroep
Natuurlijk moet jij straks trots zijn op het eindresultaat. Maar het is nóg belangrijker dat jouw doelgroep zich herkent in de tekst en zij overtuigd worden voor jouw aanbod. Dus niet: wat willen wij vertellen of wat vinden wij mooi/leuk klinken? Maar: Wat heeft mijn doelgroep nodig om overtuigd te raken van mijn aanbod of de informatie te begrijpen?

Met concrete feedback zorg je ervoor dat ik begrijp waar jij verbeterpunten ziet. Ik kan niet in jouw hoofd kijken, wat jammer is omdat daar allemaal waardevolle info in zit. Help me dus op weg bij inhoudelijke verbeteringen.

Maak je opmerkingen concreet
Dus niet: Wil je hier een stukje toevoegen over… ? Maar: Wil je een stukje toevoegen over… waarin duidelijk wordt dat… ? Dat is voor onze doelgroep belangrijk, omdat…

Vertel waarom je iets wilt aanpassen
Doe je een suggestie voor een aanpassing? Dan hoor ik graag waarom je die aanpassing wil doen. Soms is er namelijk een betere manier om te bereiken wat je wil bereiken.

Complimenten zijn welkom
Natuurlijk ga ik verbeterpunten verwerken. Logisch! Aanvullend is het voor mij minstens zo waardevol om te horen over welke stukken tekst je tevreden bent. Dan weet ik dat ik daar de juiste snaar raak

Wil je persoonlijk kennismaken zodat je een beeld krijgt van onze zorgorganisatie?

Zeker! Ik maak graag persoonlijk kennis met jou en de organisatie. Dat is voor mij essentieel om de sfeer, normen en waarden zelf te ervaren. Pas dan kan ik effectieve teksten schrijven. Een ontmoeting biedt de kans om de geschiedenis, missie, visie en unieke kernwaarden te bespreken. Ik luister graag naar je doelen en het soort tekst waarmee je jouw doelgroep wil bereiken.

Door met jou en je team in gesprek te gaan krijg ik een gevoel bij de bedrijfscultuur, interacties en manier van werken. Dit helpt me om authentieke content te schrijven die goed aansluit bij je doelgroep. Een persoonlijke ontmoeting geeft ook ruimte om vragen te stellen.

Ik plan graag een persoonlijke ontmoeting, telefoongesprek of online vergadering met je. Een sterke band opbouwen met mijn klanten vind ik belangrijk. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Tekst laten schrijven

bevlogen ondernemer
Voor jou is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Dus laat ik helder en overtuigend zien wat jij voor je doelgroep kunt betekenen. Met de antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

zorgorganisatie
Je kunt niet zonder het vertrouwen van cliënten én mantelzorgers. Dat vraagt om duidelijke, zorgvuldige communicatie met oog voor gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.