Webteksten laten schrijven

Wil je een converterende website die bezoekers verleidt met lekker lopende, overtuigende teksten? Dan is professionele tekst onmisbaar. 

Zelfgeschreven websites gaan vaak vooral over wat een bedrijf of organisatie zelf graag wil vertellen. Aanbodgericht noem ik dat. Het punt is, dat vindt niemand interessant. Daarom werkt het niet.

Webtekst schrijven vereist iets anders dan SEO en je aanbod opdreunen. Ik zorg ervoor dat bezoekers van jouw website in één oogopslag zien wie je bent, wat je doet en waarom ze bij jou moeten zijn.

Dit willen jouw websitebezoekers

Een converterende website gaat over wat bezoekers willen wéten. Die zoeken namelijk een antwoord op hun vraag of een oplossing voor hun probleem. Daarom focust mijn vraaggerichte webtekst op de behoefte, de vraag en het belang van jouw doelgroep. En geeft overtuigende antwoorden. Bezoekers begrijpen daardoor direct wat je te bieden hebt, waarin jij je onderscheidt van de rest, wat hen dat oplevert en waarom ze dus bij jou moeten zijn.

Antwoorden en oplossingen

Samen gaan we op zoek naar de antwoorden of oplossingen die jouw online bezoekers willen vinden. Eerst kijk ik kritisch door de ogen van je doelgroep naar jouw organisatie. Dat zorgt soms voor verrassende inzichten! Daarna stel ik je veel vragen en zet jouw antwoorden om in overtuigende, begrijpelijke webtekst.

SEO én overtuigende tekst

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization; zoekmachineoptimalisatie. Daar wordt vaak ingewikkeld over gedaan, ik zie het vooral als een kwestie van logisch nadenken. Met Keyword Tool analyseer ik met welke woorden en zinnen mensen zoeken en in welke context ze dat doen. Dat is de basis voor de structuur van jouw website.

Vindbaar zijn is belangrijk, maar boeiende tekst ook! Anders haken bezoekers alsnog af. Daarom combineer ik SEO met heldere, overtuigende tekst. Zo loop jij geen klanten mis.

5 goede redenen om mij te bellen

* je nieuwe website kan niet online omdat de tekst ontbreekt
* je bestaande webtekst is toe aan vernieuwing of verandering
* je wilt checken of je webtekst nog voldoet
* je website moet beter vindbaar worden
* je hebt tekst nodig voor nieuwe producten of diensten

Gewone mensentaal

Gewone mensentaal

Ooit een samenlevingscontract getekend, een testament of een hypotheek? Hoppekee daar is ‘ie, de notaris. Bij uitstek een vak waarbij...

Vinden en boeien

Vinden en boeien

Toen ik een jaar of acht was deed ik mee aan een kleurwedstrijd van de plaatselijke bakker. IJverig kleurde ik het bakkerspak op de...

Tekst laten schrijven

bevlogen ondernemer
Voor jou is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Dus laat ik helder en overtuigend zien wat jij voor je doelgroep kunt betekenen. Met de antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

zorgorganisatie
Je kunt niet zonder het vertrouwen van cliënten én mantelzorgers. Dat vraagt om duidelijke, zorgvuldige communicatie met oog voor gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.