Veel gestelde vragen blogtraining

Begrijpelijk dat je eerst meer wil weten voordat je aan jouw training zakelijk bloggen begint. De meest gestelde vragen vind je op deze pagina. Staat jouw vraag er niet bij? Bel me dan gewoon, ik help je met plezier.

Voor wie is deze training precies bedoeld?

Deze training is specifiek bedoeld voor ZZP’ers die net beginnen of enkele jaren bezig zijn met hun bedrijf. De training is ontworpen om je te helpen zakelijke blogs te schrijven, te verbeteren en zo meer klanten en leads te genereren. Deze training is ook geschikt voor ZZP’ers die al bloggen voor hun bedrijf, maar geen of te weinig resultaat zien.

Ik ben al een behoorlijk goede schrijver. Is deze training alleen voor beginners?

Deze training is zowel waardevol voor beginners als voor ZZP’ers die al bloggen. Ook als gevorderde blogger kun je waardevolle informatie vinden in de training. Naast basisbeginselen behandel ik ook geavanceerdere technieken om ervoor te zorgen dat de training relevant is voor zzp’ers op verschillende niveaus.

Kan ik de training zakelijk bloggen volgen als ik geen schrijfervaring heb?

Absoluut! Deze training is geschikt voor zzp’ers met verschillende niveaus in schrijfervaring, maar ook als geen schrijfervaring hebt. Ik behandel de basisprincipes van zakelijk bloggen en bied praktische tips en begeleiding om je te helpen groeien als blogger, ongeacht je huidige niveau.

Is de training afgestemd op beginners of is er ook waardevolle informatie voor gevorderde bloggers?

De training is zo ontworpen dat hij waardevol is voor zowel beginners als gevorderde bloggers. Ik behandel essentiële concepten en strategieën voor beginners, maar ga ook dieper in op geavanceerdere technieken en tactieken die ervaren bloggers kunnen helpen hun blogs naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een training zakelijk bloggen als zzp’er?

Het volgen van een training zakelijk bloggen biedt verschillende voordelen. Het helpt je om je schrijfvaardigheden te verbeteren, waardoor je effectiever kunt communiceren met je doelgroep. Daarnaast stelt het je in staat om jezelf als een autoriteit op je vakgebied te positioneren, waardoor je geloofwaardigheid opbouwt bij potentiële klanten. Bovendien kan het regelmatig publiceren van waardevolle content op je blog je helpen om meer zichtbaar te worden via zoekmachines, waardoor je meer organisch verkeer naar je website kunt trekken.

Hoe kan een training zakelijk bloggen mij helpen om meer klanten en leads te genereren?

Een training zakelijk bloggen leert je hoe je aantrekkelijke, waardevolle en relevante content kunt creëren die je doelgroep aanspreekt. Je leert hoe je je blog kunt optimaliseren voor zoekmachines, hoe je effectieve call-to-actions kunt gebruiken en hoe je je blogs kunt promoten op sociale media en andere kanalen. Door deze strategieën toe te passen, kun je je bereik vergroten, meer verkeer naar je website leiden en uiteindelijk meer potentiële klanten en leads genereren.

Is een training zakelijk bloggen de investering waard?

Zeker! Een training zakelijk bloggen is een waardevolle investering voor zzp’ers. Het stelt je in staat om je schrijfvaardigheden te verbeteren, jezelf als expert te positioneren en meer klanten en leads te genereren. Door regelmatig waardevolle content te publiceren, bouw je aan je online aanwezigheid en vergroot je de kans om je bedrijf te laten groeien.

Wat voor resultaten kan ik verwachten na het volgen van de training?

De resultaten die na het volgen van de training kunt verwachten kunnen variëren. Ze zijn afhankelijk van hoe je de geleerde technieken implementeert en je inzet. Over het algemeen kun je verwachten dat je schrijfvaardigheden verbeteren, je blogverkeer toeneemt, je zichtbaarheid in zoekmachines groeit en je meer potentiële klanten en leads genereert.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie na het implementeren van wat ik heb geleerd in de training?

De tijd die het kost om resultaten te zien na het implementeren van wat je hebt geleerd in de training kan variëren. Het hangt af van factoren zoals de concurrentie in jouw branche, de consistentie van je blogpublicaties en de effectiviteit van je promotiestrategieën. Over het algemeen is het belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven in je inspanningen. Als je de geleerde strategieën toepast zul je in de loop van de tijd positieve resultaten zien.

Is een training zakelijk bloggen geschikt voor ZZP’ers in alle branches?

Ja, een training zakelijk bloggen is geschikt voor ZZP’ers in alle branches. De basisprincipes van effectief bloggen zijn van toepassing ongeacht de branche. Of je nu een fotograaf, consultant, grafisch ontwerper of coach bent, het creëren van waardevolle content op je blog kan je helpen je expertise te tonen en meer klanten aan te trekken.

Wat maakt deze specifieke training zakelijk bloggen anders of beter dan andere cursussen of online bronnen?

Deze specifieke training zakelijk bloggen onderscheidt zich door zijn focus op ZZP”ers die maximaal 3 jaar bezig zijn met hun bedrijf. De inhoud is afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van deze groep. Bovendien biedt de training praktische tips, strategieën en concrete voorbeelden die direct toepasbaar zijn. De training is ontwikkeld door een ervaren tekstschrijver met expertise in zakelijk bloggen.

Wat gebeurt er als ik niet ga bloggen?

Als je ervoor kiest om niet te bloggen, mis je mogelijk de voordelen die regelmatig bloggen kan bieden voor je bedrijf. Bloggen is een effectieve manier om jezelf als expert te positioneren, je online zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Door niet te bloggen, loop je het risico minder gevonden te worden door zoekmachines, minder verkeer naar je website te leiden en minder kansen te hebben om je bedrijf te laten groeien.

Hoeveel tijd kost het om de training te doorlopen?

De exacte tijdsduur om de training te doorlopen kan variëren, afhankelijk van je leerstijl en de mate van je betrokkenheid. Over het algemeen kun je verwachten dat de training enkele weken in beslag neemt. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de geleerde concepten te begrijpen en die in de praktijk te brengen.

Kan ik de training zakelijk bloggen op mijn eigen tempo volgen of is er een strak schema?

Ja, je kunt de training zakelijk bloggen op je eigen tempo volgen. Je hebt toegang tot het trainingsmateriaal en je kunt het bestuderen op een tijdstip dat voor jou het beste werkt. Er is geen strak schema waar je aan moet voldoen, waardoor je flexibel bent in het volgen van de training.

Kom ik niet te ‘verkoopachtig’ over met blogs?

Nee, de training leert je hoe je waardevolle en informatieve content kunt creëren die je doelgroep aanspreekt. Het doel is om te informeren, inspireren en je expertise te delen, niet om constant te verkopen. Door het bieden van waardevolle content bouw je vertrouwen op bij je lezers, waardoor ze eerder geneigd zijn om met je samen te werken.

Zal ik na deze training geen professionele tekstschrijver meer nodig hebben?

Deze training helpt je je schrijfvaardigheden te verbeteren, maar dat betekent niet dat je nooit meer een professionele tekstschrijver nodig zult hebben. Het kan zijn dat je op bepaalde momenten behoefte hebt aan gespecialiseerde hulp, bijvoorbeeld bij het schrijven van complexere teksten of het uitbesteden van bepaalde taken. Deze training stelt je in staat om zelf waardevolle content te creëren en jezelf op een effectieve manier te uiten.

Kost bloggen niet te veel tijd?

Het creëren van waardevolle content kost inderdaad tijd, maar de investering is de moeite waard. Bloggen kan een effectieve langetermijnstrategie zijn om je bedrijf te laten groeien. Het is belangrijk om je tijd goed te plannen en efficiënt te werken. De training biedt je een handig voorbereidingsschema waarmee je de basis voor een blog snel in elkaar zet. Hoe vaker je blogt, hoe minder tijd het kost. Een blog schrijven in een paar uur is uiteindelijk haalbaar.

Hoe kan ik omzet halen uit mijn blog?

Er zijn verschillende manieren waarop je omzet kunt halen uit je blog. Een veelvoorkomende manier is het aantrekken van potentiële klanten en leads naar je website, waar ze je producten of diensten kunnen kopen. De training behandelt strategieën en technieken om je te helpen omzet te genereren uit je blog.

Hoeveel tijd moet ik investeren in de training en het schrijven van mijn blogs?

De hoeveelheid tijd die je moet investeren in de training en het schrijven van je blogs kan variëren. Het is aan te raden om regelmatig tijd te besteden aan het volgen van de training en het implementeren van wat je leert. Wat betreft het schrijven van blogs, dit hangt af van je persoonlijke planning en beschikbaarheid. Het is belangrijk om vol te houden en een schema te creëren dat voor jou werkt, zodat je regelmatig waardevolle content kunt publiceren.

Biedt de training zakelijk bloggen ondersteuning na afloop van de cursus?

Ja, deze training zakelijk bloggen biedt ondersteuning na afloop van de cursus. Allereerst heb je onbeperkt toegang tot de informatie uit de training, die kun je dus raadplegen als je die nodig hebt. Afhankelijk van de keuze die je maakt krijg je mijn professionele inhoudelijke feedback op 1, 3 of 5 zelfgeschreven blogs. Met die feedback kun je jezelf steeds verder verbeteren.

Behandelt deze training grammatica?

Nee, niet specifiek. Je krijgt wel praktische tips hoe je aantrekkelijk kunt schrijven en waar je online informatie kunt vinden om eenvoudig te schrijven. Dat helpt je om je boodschap duidelijk over te brengen en professioneel over te komen op je lezers.

Krijg ik feedback op mijn schrijven tijdens de training?

Ja, je krijgt persoonlijke feedback op een aantal zelfgeschreven blogs inclusief advies. Handig, want daarmee kun je jezelf steeds verder verbeteren. Afhankelijk van je keuze krijg je feedback op 1, 3 of 5 blogs.

Worden er concrete strategieën en technieken behandeld in de training om mijn blogs effectiever te maken?

Ja, de training behandelt concrete strategieën en technieken om je blogs effectiever te maken. Dit gaat onder andere over het identificeren van je doelgroep, het structureren van je blogs, het optimaliseren van je teksten voor zoekmachines, het gebruik van visuals en het schrijven van pakkende koppen. Je krijgt praktische tips om je blogs impactvoller en overtuigender te maken.

Biedt de training informatie over het promoten en verspreiden van mijn blogs?

Ja, de training biedt ook informatie over het promoten en verspreiden van je blogs. Het is niet alleen belangrijk om waardevolle content te creëren, maar ook om ervoor te zorgen dat die wordt gezien door je doelgroep. Je leert strategieën en technieken om je blogs te promoten.

Ontdek de impact van overtuigende tekst

voor het mkb
Tekst drijft jouw omzet. Ik laat duidelijk en overtuigend zien wat jij in huis hebt, met de antwoorden die jouw doelgroep zoekt. En ja, dat maakt het verschil!

voor de zorg
Vertrouwen is de basis van goede zorg. Cliënten, patiënten en mantelzorgers zoeken een organisatie die hen écht ziet en begrijpt. Ik help je die boodschap krachtig over te brengen.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

'Jouw professionele houding en vakmanschap ontzorgt'

Omdat we niet tevreden waren over het marketingbureau dat blogs voor ons schreef, wilden we zelf coördineren en samenwerken met een externe tekstschrijver. Wij verwachtten dat dit meer energie zou vragen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Jouw professionele houding en vakmanschap ontzorgt. Je hebt meestal aan een paar woorden genoeg, en begrijpt goed wat onze doelstellingen zijn. Jouw bewaking van de tijdlijn en contacten draagt eraan bij dat onze content er op het juiste moment is. De samenwerking is zeer plezierig, afspraken staan, wij hoeven ons daar nooit zorgen over te maken. Ik waardeer het erg dat je mij werk uit handen neemt door zelf (altijd in overleg) het gesprek aan te gaan als niet alle neuzen dezelfde kant op staan.

Sandra Petri, marketing en communicatie coördinator
thexton armstrong

'Uitstekende teksten plus professionele en organisatorische capaciteiten'

Jacomien zorgt ervoor dat ons sterke verhaal en onze vakkennis nog krachtiger worden neergezet. Ze zet onze input om in een heldere, begrijpelijke en effectieve nieuwsbrief. Jacomiens kritische benadering werkt voor ons ook prettig. Ze is niet bang om vragen te stellen of andere zaken aan te kaarten en geeft gelijk een eventuele oplossing mee. Ze is ook efficiënt in haar werk. De communicatielijnen zijn kort. Jacomien schrijft niet alleen uitstekende teksten, maar heeft ook de professionele en organisatorische capaciteiten om een succesvolle samenwerking te garanderen. Wij zijn zeer tevreden!

Cynthia Veltenaar, commerciële binnendienst Samenwerking Glasverzekering SGV

'Jacomien raakt de juiste snaar en verwoordt ook gevoelige onderwerpen op een goede manier'

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid raakt ze steeds de juiste snaar en verwoordt ook de wat gevoeligere onderwerpen op een goede manier. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Marike Willems, Landelijk Bureau/CP Nederland

'Jacomien is professioneel, rustig en vasthoudend'

Professioneel, rustig, vasthoudend. Dit zijn mijn steekwoorden in mijn ervaring met Jacomien Wolfkamp. Bij het uitrollen van mijn branding- en marketingstrategie stelde het bureau waarmee ik samenwerkte, Jacomien voor als tekstschrijver. Wat me al snel opviel waren haar empathie en kalmte. Dit naast haar taalvaardigheid en vermogen om van mijn ruwe teksten pakkende en leesbare LinkedIn-posts te maken. Daarom belde ik Jacomien toen ik de teksten op mijn website wilde vernieuwen en optimaliseren. Zij hielp mijn ‘darlings’ te killen en liet me met haar kritische vragen en spiegels voortdurend in de schoenen van mijn klant staan. Daarin was ze uiterst vasthoudend, maar altijd met respect voor mijn behoefte en belangen.

Dick Rochat, leiderschapscoach

'Jacomien geeft een sterk verhaal een nóg sterkere vertaalslag'

Zij heeft ons super geholpen met de tekst voor onze crowdfunding. Jacomien maakt goed onderscheid tussen de must-haves en de nice-to-haves die het verhaal vertroebelen. Daardoor konden wij compact en doeltreffend communiceren. Een echte aanrader dus.

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

'Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is Jacomien een feest om mee te werken'

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film 'Zorg om Daan' te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Nan Rosens, Rosens Media

'Een groot genoegen door Jacomiens kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik'

Jacomien en ik hebben presentaties en workshops gegeven voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering waren een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat, in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Els Jonker, Jeugdarts en oud-ambassadeur Jonge Mantelzorgers

'Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken'

Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen dat mijn site hen aansprak en dat ze daarom contact met mij opnemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

'Jacomien legt in een korte tekst spitsvondig de vinger op de zere plek van onze klanten'

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier gingen we de zoektocht aan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst legt zij spitsvondig de vinger op de zere plek van onze klanten. Waarna ze hen snel en doeltreffend de oplossing biedt. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Irmgard Nieuwenhuis, TINCUP.partners

'Heel knap hoe Jacomien, ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon vindt'

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

'Jacomien overtuigt anderen, zij verwoordt haar eigen ervaring positief en constructief'

Jacomien leverde input vanuit het gezinsperspectief waardoor het perspectief van ouders en naasten nadrukkelijk is gehoord en verwoord. Het heeft een naam en gezicht gekregen. Jacomien kan vanuit eigen ervaring spreken en dat constructief, positief verwoorden en veralgemeniseren: ‘Als wij er last van hebben overkomt dat anderen vast ook.’ Daarmee overtuigt zij andere mensen.

Corine Boer, projectleider Pilot 5 (Programma Volwaardig Leven, Ministerie VWS)

'Jacomien vindt zonder veel extra uitleg de juiste woorden en toon'

We zaten al heel vlot op een lijn.  Jacomien kwam direct met een concrete inhoudelijke opzet die goed aansloot bij wat we voor ogen hadden. Haar persoonlijke ervaring als moeder maakt dat ze zonder veel extra uitleg de juiste woorden en toon wist te vinden om de boodschap van ons pamflet krachtig neer te zetten. Dit, samen met het korte lijntje en de bereidheid om net iets extra’s te doen, maakte dat de samenwerking erg soepel, natuurlijk en prettig verliep.

Wietske Verhagen, onderzoeker en zorgethica Universiteit voor Humanistiek