Dit zijn mijn 4 belangrijkste kernwaarden

door | sep 29, 2021 | Blogs, Blogs MKB

Kernwaarden zijn de belangrijkste waarden binnen ieder bedrijf omdat ze laten zien waar je voor staat. Ze maken je bedrijfscultuur in één keer duidelijk. Kernwaarden gaan over je bedrijfsmentaliteit en je drijfveren. Over waarom je de dingen doet die je doet. Jouw ‘why’. Werken volgens je kernwaarden geeft energie, betrokkenheid en bevlogenheid. En dat beïnvloedt weer positief je winstgevendheid en continuïteit.

Kernwaarden vormen ‘je gezicht’ naar de buitenwereld. Zijn ze herkenbaar in je uitstraling en communicatie dan trek je de klanten die bij je passen. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Mijn klanten passen bij mijn persoonlijke kernwaarden. Daarom hebben we een fijne samenwerking en kan ik iets moois voor hen betekenen. Daar word ik heel gelukkig van!

Hoe zie jij als klant mijn vier belangrijkste kernwaarden terug?

Authenticiteit

Ik sta dichtbij mezelf en doe me niet anders voor dan ik ben. Verder weet ik waar ik voor sta, denk na over waar ik naartoe wil en volg mijn eigen pad. Mijn klanten zijn ook authentieke, ‘echte mensen’ die zichzelf durven te blijven en op een oprechte manier hun bedrijf runnen. Ben je klant dan zie ik jouw bedrijfsbelang en een goede communicatie naar de buitenwereld als ons gezamenlijke doel. Daarom geef ik je altijd mijn eerlijke mening, ook als je dat misschien niet zo leuk vindt. Het gaat erom dat we een stap vooruit gaan!

Verantwoordelijkheid

Afspraak is afspraak, daar kun je van op aan. Ik heb mijn zaken graag goed op de rit en doe er alles aan om mijn opdrachten tot een goed einde te brengen. Wegkijken staat niet in mijn woordenboek, ook niet als ik een fout maak of iets verkeerd heb ingeschat. Ik ben oplossingsgericht en laat zaken nooit op hun beloop. Kort samengevat? Je kunt op mij rekenen.

Integriteit

In mijn vak kom ik regelmatig in aanraking met persoonlijke of gevoelige informatie van klanten of hun bedrijf. Je kunt ervan op aan dat ik daar zorgvuldig mee omga. Ik vind het niet meer dan logisch dat ik mijn beloftes, afspraken en verplichtingen nakom. Mocht je niet tevreden zijn dan neem ik je klacht serieus. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe, ook als het ingewikkeld wordt.

Positief zijn

Ik ben een optimistisch én realistisch mens. Als het even kan probeer ik alles een positieve wending te geven, dat maakt het leven een stuk leuker en gezelliger. Ik lach graag, houd van een grapje en ga uit van het goede in mensen. Over het algemeen klopt dat. Ik denk graag in mogelijkheden en oplossingen. Daarmee geef ik ruimte aan mijn creativiteit.

0 reacties