Interview laten schrijven

Een persoonlijk verhaal brengt zakelijke onderwerpen tot leven en draagt bij aan jouw professionaliteit. Daarom is een goed interviewartikel waardevolle content voor bezoekers van je website of lezers van jouw zakelijke magazine. Voor ieder interview kun je rekenen op mijn plezier, inlevingsvermogen, creativiteit en oprechte interesse. 

Het verhaal zou bijvoorbeeld kunnen gaan over de drijfveren waarom je ooit een bedrijf oprichtte, nieuwe ontwikkelingen in je organisatie of de voldoening die je haalt uit maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je laten zien wat het effect is van jouw onderscheidende product of dienstverlening denk dan eens aan gesprekken met medewerkers, klanten of bewoners over hun ervaringen.

Verdiepende vorm van marketing
Persoonlijke verhalen verbinden, inspireren en brengen mensen in beweging. Ik zie ze als een verdiepende vorm van marketing. Met een mooi interviewartikel geef je betekenis aan het bestaan van je bedrijf. Het brengt je website, nieuwsbrief of magazine tot leven.

Voor mkb-ondernemers en zorgorganisaties

We bespreken eerst wie je doelgroep is en wat je met het interview wilt bereiken. Verder maken we afspraken over praktische zaken zoals de maximale lengte van het artikel, de deadline en waar je het wilt publiceren. Afhankelijk van wat je met het interview wilt bereiken bepalen we wie ik ga interviewen. Dat kan variëren van één persoon tot een klein groepje.

Specialisatie zorg
Voor zorgorganisaties interview ik ook cliënten en bewoners met een verstandelijke of meervoudige beperking. De vaardigheden die ik daarvoor nodig heb zijn gebaseerd op twintig jaar ervaring in het opvoeden en begeleiden van onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan. De 2Doc documentaire ‘Zorg om Daan’ geeft je daar een goed beeld van.

Gesprek en uitwerking

Tijdens het interview maak ik aantekeningen. Om me goed te kunnen concentreren op het gesprek neem ik het op. Zo kan ik tijdens de uitwerking van alle informatie de nuances uit het gesprek terugluisteren en mis ik nooit de mooiste quotes.

Uitwerking
Na het gesprek begin ik met het scheiden van hoofd- en bijzaken, ik filter de informatie die ik nodig heb voor de uitwerking. Daarna kies ik een structuur en perspectief die goed passen bij wat jij voor ogen hebt. Zodra ik het verhaal heb uitgewerkt is het tijd om een goede kernachtige kop te bedenken die de aandacht trekt.

Feedback

Vanzelfsprekend wordt er zonder toestemming niets gepubliceerd. De vorm en stijl zijn aan mij, maar iedere geïnterviewde krijgt van mij eerst het conceptartikel en de gelegenheid om inhoudelijk feedback te geven. Na verwerking daarvan stuur ik de definitieve eindversie van het artikel aan zowel geïnterviewde als opdrachtgever.

Offerte op maat

Je merkt het, een interview is meer dan een paar vragen opstellen en de antwoorden opschrijven. Van research tot en met voorbereiding, gesprek, uitwerking en verwerking van feedback; een kwalitatief interviewartikel vraagt tijd. De lengte van het artikel, het aantal personen en de complexiteit van het onderwerp spelen daar ook een rol in. Voor interviews maak ik daarom altijd een offerte op maat.

Zij gingen je voor

Kwartaalmagazine InterGarant Groep
‘Blended learning en mobiliteit’
‘Meer tijd om te oefenen’
‘Een kwartaal onderweg met de BENG’
Martin Kniest, eigenaar Matz Social
‘Van mij krijgt iedereen het label mens’
Pilot 5, Programma Volwaardig Leven Ministerie VWS
‘Wij deden alles om Emma’s korte leven zo mooi mogelijk te maken’ 
‘Samuel dwingt ons om veel meer in het moment te leven’
‘Ik ben ontsnapt aan een soort gijzeling’ 
‘Schrijnend om te zien dat een sociaal netwerk helemaal weg kan vallen’ 
Jan van der Velden, cliënt zorgorganisatie Estinea
‘Ik kan helemaal mezelf zijn’

Zin in koffie met letters?

‘De helden in zorg en onderwijs moeten terug!’

‘De helden in zorg en onderwijs moeten terug!’

[dica_divi_carousel show_items_desktop="1" show_items_tablet="1" loop="on" arrow_nav="on" advanced_effect="1" arrow_nav_color="#E55400" dots_color="#CCC2AD" dots_active_color="#E55400" title_background="#FFFFFF" subtitle_background="RGBA(0,0,0,0)" arrow_position="top"...

‘Van mij krijgt iedereen het label Mens’

‘Van mij krijgt iedereen het label Mens’

[dica_divi_carousel show_items_desktop="1" show_items_tablet="1" loop="on" arrow_nav="on" advanced_effect="1" arrow_nav_color="#E55400" dots_color="#CCC2AD" dots_active_color="#E55400" title_background="#FFFFFF" subtitle_background="RGBA(0,0,0,0)" arrow_position="top"...

Maak indruk, verhoog je conversie

Ik werk nu aan

* Redactiewerk schoolgidsen voor De Onderwijsspecialisten
* Kinderspreekbeurt en webteksten voor Schisis Nederland
* Nieuwsbrieven voor SpelPlus (doorlopende opdracht)

Recent afgerond

* Interviews ondernemers en bedrijfsmentoren voor mkb-adviesbureau thexton armstrong
* Website Schol op Urk voor Alpha Producties webdesign
* Webtekst Powerall bedrijfssoftware voor Beaver Creek Technology

Ben jij bevlogen ondernemer?
Dan is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Ik laat helder en overtuigend zien wat jij voor jouw doelgroep kunt betekenen. Met alle antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

Ben je een zorgorganisatie?
Dan is vertrouwen van cliënten én mantelzorgers essentieel. Dat begint bij duidelijke, zorgvuldige communicatie. Heldere tekst met oog voor de gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.