Website teksten laten schrijven

 

Het uitgangspunt is simpel. Je betaalt ervoor om je website in de lucht houden, dan moet hij ook iets opleveren. En schrijven moet je toch, dan kun je het maar beter goed (laten) doen. Slechte tekst kost je geld. Een gemiste kans. Bovendien is kiezen voor goede website tekst niet zo moeilijk omdat je die investering terugverdient; meer leads, meer klanten, meer offerteaanvragen en uiteindelijk meer omzet. En vergis je niet, website tekst is onderdeel van je imago. Een extra reden om er zorgvuldig aandacht aan te besteden. 

Enkele jaren geleden ontmoette ik een nieuwe klant die graag nieuwe tekst voor zijn website wilde. Hij liet me zijn bestaande teksten zien die hij door een tekstschrijver had laten schrijven. Ze spraken niet aan en pasten eigenlijk niet bij zijn bedrijf. Oef.. dacht ik, heb je hiervoor betaald? 

 

Aan een goede website tekst gaat heel wat denkwerk vooraf. Voorop staat dat je website vraaggericht moet zijn dus gefocust op de behoefte, de vraag en het belang van jouw doelgroep. Het gaat erom dat mensen direct begrijpen wat je te bieden hebt, waarin jij je onderscheidt van de rest en wat hen dat oplevert. Daar zorg ik voor met aansprekende, leesbare en begrijpelijke tekst. Ik maak de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk. Om dat te bereiken verplaats ik mij in je doelgroep en kijk kritisch door hun ogen. Dat leidt soms tot verrassende inzichten bij mijn opdrachtgevers.

 

SEO teksten laten schrijven

SEO staat voor Search Engine Optimization; zoekmachineoptimalisatie. Het valt mij op dat daar vaak ingewikkeld over wordt gedaan, terwijl het vooral een kwestie is van logisch nadenken. Met Keyword Tool analyseer ik met welke woorden en zinnen jouw doelgroep zoekt en in welke context ze dat doet. Dat vormt de basis voor de structuur van je website, de hoofdstukken en pagina’s. Natuurlijk is vindbaar zijn relevant, maar boeien is minstens zo belangrijk! Daarom combineer ik SEO met heldere, krachtige en geloofwaardige tekst. Zo overtuig jij je doelgroep van je kwaliteit en professionaliteit en loop je geen klanten mis.

  Wat is een goed moment om mij in te huren

  • je nieuwe website kan nog niet online omdat de tekst ontbreekt
  • je bestaande website tekst is toe aan vernieuwing
  • je wilt checken of je website nog voldoet
  • je vindt dat je website beter vindbaar moet worden
  • je hebt aanvullende tekst nodig voor voor nieuwe producten of diensten

  Zij gingen je voor

  Dick Rochat – Ervaren leiderschapscoach

  Roozeboom campers

  Q4 Profiles – Effectieve communicatie door zelfkennis

  Kinket brandpreventie

  HN Cuisine – Culinaire kookstudio, catering en homecooking

   

  Verleid met lekker lopende teksten

  Dat is namelijk wat een website moet doen. Bel me voor meer informatie of een kop koffie, dan bekijken we samen wat ik voor jou zou kunnen doen. Of lees eerst deze blogs die ik schreef over website tekst:

  Vinden en boeien voor websites

  Lastige vlieg (de meest gehoorde excuses om mij NIET in te huren)

  Doe je eigen website check

   

   

  Jacomien Wolfkamp

  Twelloseweg 107
  7396 BM Terwolde

  info@jacomienschrijft.nl
  T 06 539 64 931

  Op dit moment werk ik aan

  een brochure over psychosociale zorg in de kinderrevalidatie - CP Nederland

  een project van 12 thema’s over het leven van volwassenen met cerebrale parese - CP Nederland

  de InterCom, online kwartaalmagazine over bouw en milieu - InterGarant Groep

  een interview met een bijzondere cliëntondersteuner en een gezin - Pilot 5

  Ervaringen van mijn opdrachtgevers

  Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

  Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

  Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

  Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

  Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

  Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

  Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

  Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

  Nan Rosens, Rosens Media

  Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

  Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

  Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

  Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

  Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

  Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

  Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

  Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

  Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.