Wat mag je van mij verwachten?

door | jan 14, 2021 | Blogs

Ons contact begint vaak met een telefoontje waarin je mij een vraag of probleem voorlegt. Daarna stel ik je een paar gerichte vragen. Zo ontdekken we samen wat je precies nodig hebt en hoe ik je daarmee kan helpen. Het is mijn vak om jouw communicatiedoel te vertalen in woorden die aansluiten bij je doelgroep. Maar we hebben elkaar nodig want jouw informatie is daarbij onmisbaar. In mijn blog van deze week lees je wat je van mij mag verwachten als we samen aan de slag gaan.

Meestal is tijdens ons telefoongesprek al snel duidelijk of we een ‘klik’ hebben. Dat werkt voor ons allebei fijn en zorgt ook voor het beste eindresultaat.

Adviesgesprek

Eerst maken we een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. Tekstschrijven is een combinatie van adviseren en creëren. Vanuit mijn kennis en ervaring denk ik met je mee en adviseer je over opzet, ‘tone of voice’, lengte, medium, insteek en aanpak van de tekst. Daarnaast bespreken we hoe we de tekst op zowel bestaande als nieuwe teksten kunnen afstemmen.

Intake

Besluiten we dat we met elkaar in zee willen dan ontvang je snel een offerte van mij. De deadline stellen we in overleg vast. Ik ben flexibel, maar ik kan niet toveren 😉 Kwaliteit staat bij mij voorop en goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig.

Zodra je akkoord gaat met mijn offerte plannen we een nieuwe afspraak voor een intake. Daarin vraag ik uitgebreid naar de achtergrond van je bedrijf, je drijfveren, hoe je in je werk staat, waarin jij je onderscheidt van andere ondernemers, wat je wilt bereiken en wat jou voldoening geeft. Een hele belangrijke daarbij is de vraag wat maakt dat jij met een goed gevoel naar huis gaat? Met die informatie wordt voor mij helder hoe jij je bedrijf runt en wat je daarbij belangrijk vindt. Dat inzicht heb ik nodig om jouw waarden terug te laten komen in mijn tekst. Zodra je akkoord gaat met mijn offerte kan ik aan de slag!

Mijn handelsmerk

Mijn handelsmerk is dat ik zakelijk schrijf op een persoonlijke manier. Om de sfeer binnen je bedrijf aan te voelen gebruik ik mijn intuïtie. Wie zijn de mensen achter je bedrijf en wat stralen ze uit? Dat persoonlijke aspect laat ik terugkomen in de tekst. Belangrijk, want mensen besluiten op gevoel of ze met jouw bedrijf in zee gaan.

Schrijfproces

Eerst highlight ik welke informatie terug moet komen in de tekst. Daarna breng ik een grove indeling en structuur aan en volgt het trechteren. Dat betekent alle informatie terugbrengen tot de kern zonder inhoud en betekenis te verliezen. Daarna begint het echte schrijfwerk en plaats ik de informatie in de grove structuur. Zinsbouw, woordkeus, alles weeg ik zorgvuldig af. Is dat deel afgerond dan ben ik bijna klaar en laat het minimaal een nachtje liggen. De volgende dag kijk ik er dan met een frisse blik nog eens naar en redigeer de tekst tot het eerste concept.

Feedback

Dat is het moment om jou om feedback te vragen. Bij tekst voor een website leg ik eerst één pagina aan je voor en stem af of je je kunt vinden in de lijn. Daarna werk ik de rest van de website uit. Zowel mijn opdrachtgevers als de lezers hebben recht op de beste tekst. Vooraf stemmen we alles af, maar het kan gebeuren dat je nog niet helemaal tevreden bent. Feedback zit ‘m vrijwel altijd in de nuances. En soms moet je ook wennen aan een andere invalshoek of toon en voelt het veiliger om te kiezen voor het vertrouwde. Geef dat gerust aan. Feedback is welkom en een correctieslag is altijd inbegrepen.

Samen stellen we dan de definitieve versie vast waarbij kwaliteit en beoogd effect altijd voorop staan. Ik adviseer je graag hoe we ons gezamenlijke doel bereiken!

0 reacties

Jacomien Wolfkamp

Bezoekadres
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden