Wat kun je nu precies aan mij uitbesteden?

door | mrt 10, 2021 | Blogs

Wat kun je nu eigenlijk precies aan mij uitbesteden? Je kunt bij mij terecht voor drie verschillende takken van schrijfsport; Het schrijven van creatieve teksten, redactiewerk en communicatieadvies. Ik geef je een paar voorbeelden vanuit mijn praktijk.

Schrijven van creatieve teksten

Website tekst
Voor een klein MKB bedrijf dat twee grote bedrijven als belangrijkste concurrent heeft schreef ik een website tekst. In een grondig vraaggesprek ging ik zoals altijd terug naar de kern: wat zijn hun waarden en normen en op welke essentiële punten onderscheiden zij zich van de concurrentie? Er volgde een prachtig verhaal. Zij scoren veel beter op flexibiliteit, persoonlijke betrokkenheid en weten vanuit eigen ervaring exact wat er speelt bij hun klanten. Deze kernpunten verwerkte ik in hun website tekst.

Interview
Een groot MBK bedrijf met veel werknemers op verschillende locaties wil graag meer onderlinge verbondenheid creëren onder hun personeel. Wat houdt hen bezig, waar lopen zij tegenaan en wat maakt dat hun mensen met plezier naar hun werk gaan? Voor het personeelsmagazine interview ik regelmatig medewerkers over verschillende onderwerpen.

Informatieve tekst
Voor een patiëntenorganisatie schrijf ik vanuit negen verschillende thema’s informatieve website tekst. De tekst gaat over hoe het is om te leven en ouder te worden met de beperking cerebrale parese. De tekst moet op de juiste manier invoelend zijn; erkenning en begrip uitstralen zonder dat het medelijden wordt.

Redigeren en bewerken

Een goede tekst leest lekker, heeft een logische opbouw en een heldere boodschap. Pas dan spreekt het de lezer aan en maak je een professionele indruk. Ik help je met plezier en kan op verschillende niveaus redigeren. Van spelfouten, zinsbouw, woordkeuze en stijl tot doelgroepgericht herschrijven met een heldere boodschap.

Ik redigeer en bewerk bijvoorbeeld de InterCom, het kwartaalmagazine van de InterGarant Groep. Hun medewerkers leveren de vaktechnische inhoud van de artikelen aan. Daarna zorg ik voor foutloze artikelen, geschreven in een herkenbare lijn die overeenstemt met de visie en missie van het bedrijf.

Communicatieadvies

Je wilt meer of beter communiceren met je doelgroep, maar denkt HOE DAN?? Geloof me, je bent echt niet de enige! Ik adviseerde bijvoorbeeld een ondernemer die vanuit haar enorme ervaring prachtige verhalen vertelt waardoor haar vak echt gaat leven. Ze communiceerde vooral via Facebookberichten en LinkedIn posts, maar kon daar relatief weinig tekst in kwijt. Daardoor kwamen haar verhalen niet tot hun recht en bereikte de kernboodschap haar netwerk en potentiële klanten niet. Bloggen bleek voor haar een betere strategie waarmee ze ook nog eens meer conversie op haar website genereert.

Wat nu als je branding meer nodig heeft dan tekst?

Ook dan kun je me bellen. Voor concept, foto, film, geluid, logo, websitebouw, digitale activatie, applicatie en presentatie werk ik namelijk intensief samen binnen TINCUP Partners, Creators of Brands. Ons team bestaat uit twaalf gepassioneerde vakmensen met ieder een eigen specialiteit. Wij vinden elkaar in ons uitstekende gevoel voor kwaliteit, diepgang, stijl en uitstraling. Ik vertel je er graag meer over!

0 reacties

Jacomien Wolfkamp

Bezoekadres
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden