Vertrouwen: het sleutelwoord bij communicatie in de zorg

Het verzorgen, begeleiden, opvoeden en noodgedwongen uit huis laten gaan van onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan (17) is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. De basis voor mijn specialisatie in de Zorgsector. Door die levenservaring positief te gebruiken maak ik het verschil.  Inmiddels ben ik een expert met persoonlijke ervaring in én werkzaamheden voor de zorg. Bekend om het onder woorden kunnen brengen van emoties en in staat om voldoende afstand te houden. Bovendien gewaardeerd om mijn gastcolleges, presentaties, blogs en de documentaire ‘Zorg om Daan’ over ons gezin.

Jacomien ondersteunt in zorgcommunicatie
Communicatie in de zorg gaat vrijwel altijd over emotie. Het is essentieel om daarbij aan te sluiten. Ik spiegel zorginstellingen in hun communicatie met mantelzorgers. Altijd positief kritisch. Bij langdurige zorg zijn mantelzorgers meestal de gesprekspartners voor een zorginstelling. Zij weten het meeste over hun kwetsbare naaste. Het overdragen van zorg is voor hen een ingewikkeld proces dat begint met de zoektocht naar een veilig en warm thuis. Uit ervaring herken ik feilloos de achterliggende emoties en weet ik wat de zorgen en angsten zijn.

Sleutelwoord vertrouwen
Vertrouwen is het sleutelwoord. Alleen dán kun je loslaten. Hoe verdien je vertrouwen als zorginstelling? En hoe voorkom je dat je het weer kwijtraakt? Alles begint met de juiste benadering, de juiste toon. Met aansluiten bij de emotie. Of het nu om een website, brochure, mail of brief gaat. Maar denk ook eens aan een interview.

Zorgcommunicatie spiegelen aan zeventien jaar praktijkervaring?
Neem gerust vrijblijvend contact op. Bel 06 539 64 931 of mail naar info@jacomienschrijft.nl

Hoe werkt Jacomien?