Meer klanten? Dat lukt met bloggen!

Toen je net begon als zzp’er had je hoge verwachtingen, maar de laatste tijd gaat het niet zo goed. Want wat je ook probeert, het lukt je niet om genoeg klanten te trekken. Als je niets doet zal je bedrijf mislukken en dat wil je echt niet! Je hebt er zoveel tijd en energie ingestoken… En je rekeningen moeten wel gewoon betaald worden. Die financiële druk geeft je stress.

Je bent echt niet de enige want dit overkomt veel ondernemers in hun beginjaren. Op een bepaald moment droogt de eerste klantenstroom op en dan is het best een teleurstelling dat je bedrijf (nog) niet zo succesvol is als je had gehoopt. Het is gewoon geen fijn gevoel om na een tijd hard werken te merken dat je klanten niet vanzelf komen. Je baalt ervan en het frustreert. Misschien zegt een klein stemmetje van binnen zelfs dat het gewoon niet in je zit om te slagen als ondernemer. Soms voel je je machteloos, maar je weet ook dat in actie komen de beste remedie is. Dus wil je een oplossing, iets doen! Maar wat?

Je vraagt je af hoe je je kunt onderscheiden van je concurrenten en meer klanten trekt. Iedereen zegt dat je iets met marketing moet, maar je hebt al zo veel taken en verantwoordelijkheden met een eigen bedrijf. Marketing is makkelijk gezegd, maar hoe dan? Je kunt je geen marketingbureau veroorloven, dus zul je het zelf moeten doen. Maar welke vorm van marketing past bij je en hoe pak je dat in vredesnaam aan?

Want bloggen is het antwoord

In je Google speurtocht naar mogelijkheden heb je vast weleens ergens gelezen dat bloggen je klanten oplevert. Misschien twijfelde je of dacht je wat een gedoe want het kost een hoop tijd. Je hebt gewoon snel meer klanten nodig dus wil je alleen energie steken in iets waarvan je zeker weet dat werkt. Dat snap ik helemaal. Toch is bloggen nu een hele goede keus. Daarmee zorg je ervoor dat jouw kennis en vaardigheden tot hun recht komen en je goed betalende klanten krijgt.

Continuïteit is het belangrijkste in marketing en bloggen is daarvoor de beste manier. Het zorgt ervoor dat mensen weten én onthouden wie je bent, welke kwaliteiten je in huis hebt en wat je voor ze kunt betekenen. Het mooie van bloggen is ook dat je werkt aan je zichtbaarheid, zowel nu als in de toekomst. Want mensen die je blog lezen kunnen je nu bellen, maar over een paar jaar ook nog! Blogs houden hun waarde, in tegenstelling tot sociale media zoals Instagram. Daar zijn je berichten na 24 uur weg en kunnen mensen ze niet meer vinden. Focus je daar dus niet op, maar kies voor constante zichtbaarheid met blogs. Daarmee bouw je ook nog eens aan je SEO én ontwikkel je een kennisbank rondom je bedrijf. Investeer dus in marketingskills die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst hun waarde houden. Want zelfs al zou je iets anders gaan doen, je hebt er altijd iets aan!

Zelf ben ik pak ‘m beet 275 blogs verder

Sinds 2016 ben ik freelance tekstschrijver en schrijf onder meer blogs van en voor ondernemers. Maar mijn échte blogtraining begon in 2012 met mijn privé blog over ons gezin. Dat gezin wijkt namelijk nogal af van het gemiddelde en dat is een understatement. Ik liep tegen een muur van onbegrip en vooroordelen en begon (in eerste instantie uit frustratie) met wekelijkse blogs.

Man, wat hadden die blogs een impact. Ik deelde ze via Facebook en kreeg honderden lezers en volgers. Ouders zoals wij, maar ook artsen, therapeuten en andere hulpverleners vonden het waardevol. Door mijn eerlijkheid lazen zij wat er bij gezinnen zoals wij achter de voordeur gebeurt op de momenten dat je níet bij een of andere dokter of therapeut in het ziekenhuis of revalidatiecentrum bent. Want die horen in dat half uurtje natuurlijk nooit alles, vooral het emotionele deel niet. Hulpverleners vroegen ons hoe het met ons kind ging, maar (bijna) niemand vroeg ooit hoe het ons ging. Terwijl je op een kilometer afstand kon zien dat ’t niet goed ging. Zelf schrok ik in die tijd van mijn eigen spiegelbeeld.

Mijn blogs maakten een hoop duidelijk. Het schrijven opende deuren, gaf erkenning en begrip. Mensen snapten eindelijk een beetje waarom wij nergens aan toekwamen. Waarom we continu op standje overleven stonden. Ik had geen idee wie mijn lezers en volgers waren, ik wist alleen dat het er veel waren. En toen werd ik gebeld door Nan Rosens, journalist en documentairemaker. Ze wilde graag eens komen praten. Lang verhaal kort, mijn blogs leidden uiteindelijk tot een 2Doc-documentaire over de weg die gezinnen zoals wij moeten afleggen en wat daar allemaal bij komt kijken. Die documentaire sloeg in als een bom en wordt nog steeds gebruikt bij zorgopleidingen.

Dat begrip en inzicht van anderen gun ik jou ook!

Hoe mooi zou het zijn als potentiële klanten écht begrijpen wat jij te bieden hebt en inzien dat ze bij jou moeten zijn. Met goed geschreven blogs lukt dat. Blog je bedrijf dus vooruit en overtuig je doelgroep van jouw kennis en professionaliteit. Betrek mensen bij je bedrijf en maak ze enthousiast voor jouw product of dienst. En denk je nu tja, als bloggen zo makkelijk was dan zou iedereen het doen. Maak je geen zorgen want…

Iedereen kan leren bloggen

Jij dus ook! Precies daarom heb ik een online training ontwikkeld waarin je leert hoe je overtuigend blogt. Lees wat Annemieke ervan vindt:

“Als een ervaren blogger kan ik vol overtuiging bevestigen dat deze blogtraining een aanzienlijk verschil voor mij heeft gemaakt. De waardevolle feedback die ik op mijn blogs ontving, heeft me geholpen mijn schrijfstijl te verbeteren en meer bezoekers en lezers aan te trekken. Ik raad deze blogtraining van harte aan voor iedere ondernemer die zijn of haar kennis wil delen en een groter publiek wil bereiken.”

Annemieke Tissink

Dit leer je in mijn training

  • Hoe een blog werkt om meer klanten te krijgen
  • Hoe je goede onderwerpen bedenkt waar jouw doelgroep op wacht
  • Hoe je ervoor zorgt dat je blog ook gelezen wordt
  • Hoe vaak je ‘moet’ bloggen om effectief te zijn
  • Hoe je efficiënt blogt en nooit zonder onderwerpen zit

En dit leveren overtuigende blogs jou op

  • Contact met je ideale klant
  • Online beter zichtbaar zijn
  • Betere vindbaarheid in Google
  • Meer bezoekers op je website
  • Professionele uitstraling

Inhoud training

1. Wat zijn blogs en waarom zou je die schrijven
2. Wat je moet weten over je lezers
3. Een goede voorbereiding is het halve werk
4. Handig 12-stappenplan voor je blogs
5. Schrijftips, weetjes en handigheidjes
6. Check je overtuigingskracht met deze tests

Speciaal voor jou: professionele feedback

Bij deze training hoort professionele, inhoudelijke feedback. Daarmee zorg ik ervoor dat jij je blogs steeds verder kunt verbeteren. Met ieder blog stijgt de kans op nieuwe klanten!

Je kunt kiezen uit 3 opties

Training zakelijk bloggen - BRONSInclusief professionele feedback
op 1 zelfgeschreven blog
Lessen: 53
€350,00
Training zakelijk bloggen – ZILVERInclusief professionele feedback
op 3 zelfgeschreven blogs
Lessen: 55
€450,00