Teksten laten schrijven

Laat je teksten schrijven en verdien je investering terug. Want met professionele tekst haal je meer business uit je communicatie.

Als bevlogen MKB-ondernemer of zorgorganisatie met oog voor het welzijn van cliënten verdien je een doeltreffend verhaal. Een verhaal dat in rake woorden vangt wat je voor je doelgroep kunt betekenen. Dat precies laat zien wie je bent, waar je voor gaat en waar je voor staat. Een verhaal dat iedereen begrijpt en dat aanzet tot actie.

Meedenken en research
Ik denk met je mee en adviseer wat voor jouw organisatie het meest effect zal hebben. Mijn vak bestaat voor een belangrijk deel uit research, diepgaande gesprekken en communicatieadvies. Onmisbaar voor een goede tekst die past bij wat je nodig hebt en die daadwerkelijk wordt gelezen. Zodra we het samen eens zijn kan ik aan de slag!

Je kunt bij mij terecht voor

Langdurige samenwerking

Een langdurige samenwerking werkt in je voordeel. Het biedt mij de kans om de ontwikkelingen in jouw  organisatie op de voet te blijven volgen en geeft jou daardoor de beste garantie op eenduidige teksten die op ieder moment precies passen bij wat jij nodig hebt.

Offerte op maat
Voor de meeste opdrachten maak ik een offerte op maat. Vind je dat teveel gedoe voor bijvoorbeeld een blog of nieuwsbrief? Dan kun je ook kiezen voor een prepaid urenkaart.

Zorg voor consistente branding

Dit betekent dat je organisatie een logische, samenhangende en consequente uitstraling heeft waardoor je herkenbaar bent en blijft. En, heel belangrijk, mensen associëren die consequente uitstraling met betrouwbaarheid.

Een passende stralende puzzel!
Het is essentieel dat alle facetten van je uitstraling als een puzzel in elkaar passen. Tekst is daar een onderdeel van, maar ook foto, film, geluid, vormgeving, webdesign, digitale activatie, applicatie en presentatie. Daarom ben ik zakelijk partner van het creatieve team TINCUP.partners, wij helpen je graag. Bel me voor meer info.

PS: houd je van fantastische koffie? Gebruik dan de koffieknop op deze pagina!

‘De helden in zorg en onderwijs moeten terug!’

‘De helden in zorg en onderwijs moeten terug!’

[dica_divi_carousel show_items_desktop="1" show_items_tablet="1" loop="on" arrow_nav="on" advanced_effect="1" arrow_nav_color="#E55400" dots_color="#CCC2AD" dots_active_color="#E55400" title_background="#FFFFFF" subtitle_background="RGBA(0,0,0,0)" arrow_position="top"...

‘Van mij krijgt iedereen het label Mens’

‘Van mij krijgt iedereen het label Mens’

[dica_divi_carousel show_items_desktop="1" show_items_tablet="1" loop="on" arrow_nav="on" advanced_effect="1" arrow_nav_color="#E55400" dots_color="#CCC2AD" dots_active_color="#E55400" title_background="#FFFFFF" subtitle_background="RGBA(0,0,0,0)" arrow_position="top"...

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden

Veel gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de vragen die mij het vaakst gesteld worden. Heb je nog andere vragen? Bel me gewoon even of gebruik de koffieknop.

Is het niet gek om mijn teksten uit te besteden?

Nee hoor, echt niet. Veel bedrijven en organisaties geven schrijfwerk uit handen omdat ze het lastig vinden om zelf goed te schrijven over hun eigen bedrijf, diensten en mensen of er geen tijd voor hebben.

Is het niet moeilijk om jou te briefen over ons bedrijf?

Dat valt mee! Zeker als je vooraf onderstaande vragen beantwoordt:

  • Kun je de exacte opdracht (kort) omschrijven?
  • Om welk type tekst gaat het?
  • Wat is het doel van de tekst?
  • Wie is de doelgroep?
  • Wat is de gewenste tone of voice?
  • Wat wil je dat de lezer doet na het lezen van de tekst?
  • Bij een SEO-tekst; Zijn er zoektermen of wil je een zoekwoordenonderzoek?
  • Geldt er een maximaal aantal woorden?
  • Zijn er bestaande teksten, stuur ze mij dan toe
  • Wie is mijn vaste aanspreekpunt en hoe kan ik hem of haar bereiken?
Hoe werkt 't als ik alleen een korte tekst nodig heb?

Je verwacht het misschien niet, maar een kort tekstje kost mij meer tijd dan een lange. Voor een korte tekst schrijf ik namelijk eerst een lange tekst. Vervolgens schrap ik om in zo min mogelijk woorden de kernboodschap overeind te houden. Je begrijpt het, ook een kort tekstje vraagt voorbereiding. Ik maak altijd een persoonlijke afspraak voor een briefing, daarna kan ons contact prima telefonisch, online of via mail.

Volgens mij kost uitbesteden me meer tijd?

Hoe dan ook, een goede tekst schrijven kost tijd. Ook als je het zelf doet of door een medewerker laat doen. Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk je teksten hebben, dat willen al mijn opdrachtgevers. Daarom maak ik heldere afspraken met mijn klanten en plan iedere opdracht in. Zodra je akkoord hebt gegeven op mijn offerte mail ik je een planning inclusief deadline en termijnen voor het aanleveren van informatie en feedback. Het kan gebeuren dat de tekst na je feedback nog een paar keer heen en weer gaat. Dat is altijd in het belang van het eindresultaat. Houd in ieder geval rekening met een minimale doorlooptijd van zo’n drie weken.

Hoe weet ik of jouw tekst bij mijn bedrijf of organisatie past?

Kijk, dat is nu mijn vak! Allereerst bekijk ik je website en eventuele andere informatie over je bedrijf. Daarna stel ik je in een persoonlijk gesprek veel vragen. Dat geeft mij een goede indruk van je bedrijfsidentiteit en de sfeer. Verder spreken we natuurlijk vooraf je wensen goed door. De ‘tone of voice’ waarop jij met je klanten en relaties wil communiceren is daarbij een hele belangrijke. Die moet precies aansluiten op jouw identiteit.

Welke soorten tekst schrijf je?

Dat varieert, er is veel mogelijk. Ik schrijf zowel online als offline teksten. Momenteel schrijf ik veel interviewartikelen, website tekst en redigeer ik online magazines. 

Wat is je tarief?

Iedere opdracht is anders en ik vind dat elke klant recht heeft op mijn volle aandacht. Daarom maak ik voor de meeste opdrachten een offerte op maat met een totaalprijs, gebaseerd op mijn uurtarief. Check ook even de pagina over mijn tarieven.

Ik werk nu aan

* Website Schol op Urk, in opdracht van webdesign Alpha Producties
* Kinderspreekbeurt en webteksten, Schisis Nederland
* Professionaliseren nieuwsbrieven, SpelPlus

Recent afgerond

** Interviews ondernemers en bedrijfsmentoren, mkb-adviesbureau thexton armstrong
* Redactiewerk en interviews, decembermagazine Pilot 5
* Webtekst Powerall bedrijfssoftware, Beaver Creek Technology

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.