Redigeren en tekst laten herschrijven

Met een helder en leesbaar verhaal maak je een goede en professionele indruk. Dat betekent in de praktijk op zijn minst een tekst zonder kromme zinnen en taalfouten. Maar dat is niet alles. Een goed stuk tekst is logisch opgebouwd, leest lekker en de boodschap komt helder naar voren. Ieder zijn vak, het is niet iedereen gegeven om goed te schrijven. Ik ondersteun je graag.

Zakelijke tekst is meestal bedoeld om mensen te overtuigen van je kwaliteit en professionaliteit. Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je verhaal foutloos is en goed in elkaar zit. Zelf redigeren is lastig omdat je je tekst tijdens het schrijven zo vaak hebt gelezen dat je je fouten niet meer ziet. Zelfs de meest ervaren schrijvers lezen over hun eigen fouten heen. Dan is een kritisch oog van buitenaf de oplossing!

 

Opbouw en jargon

Soms krijg ik stukken tekst onder ogen waar voor een buitenstaander echt geen touw aan vast te knopen is. Dat zit ‘m vaak in een onlogische opbouw en jargon. Niet doen! Jargon is vaktaal die binnen een beroepsgroep, denk aan juristen of technici, heel gangbaar is. Alleen voor buitenstaanders is ’t net Chinees. Een gemiste kans. Gelukkig maak ik van jouw tekst een logisch, begrijpelijk en lekker leesbaar stuk zonder onnodige toevoegen. Met een sterke titel en een goede ‘kop en kont’.

  Tekstcontrole, eindredactie en redigeren

  Je kunt kiezen voor tekstredactie op verschillende niveaus.

  Correctie

  Kleine wijzigingen zoals typefouten, spelfouten, punten, komma’s, leestekens, verkeerde woordcombinaties, afkortingen, werkwoordsvormen en woordvolgorde.

  Uitgebreide Redactie                                                             

  Daarbij kijk ik kritisch naar zinsbouw, woordkeuze en stijl en pas de tekst aan op de doelgroep. Bij artikelen van verschillende schrijvers, bijvoorbeeld je medewerkers, zorg ik voor een eenduidige stijl die past bij je bedrijf of organisatie. Moeilijke woorden of vakjargon vervang ik door een heldere omschrijving zodat iedereen het begrijpt.

  Herschrijven

  De meest intensieve variant. Bijvoorbeeld bij een onlogisch opgebouwd verhaal waarbij de boodschap niet naar voren komt. Inclusief uitgebreide redactie.

   

  Wat is een goed moment om mij in te huren

  • Je wilt zeker weten dat je zelfgeschreven teksten foutloos zijn
  • Je schrijft vakinhoudelijke tekst maar twijfelt of je boodschap goed overkomt
  • Je wilt een eenduidige weergave van verschillende vakinhoudelijke teksten
  • Je vindt het lastig om een logisch verhaal op te bouwen
  • Je wilt je bestaande teksten beter afstemmen op je doelgroep

   

  Deze klant ging je voor

  De InterCom is een online kwartaalmagazine van de InterGarant Groep. Medewerkers schrijven de vakinhoudelijke artikelen over bouw en milieu. Ik zorg al enkele jaren voor een eenduidige schrijfstijl en de uitgebreide redactie. Daarnaast schrijf ik voor iedere editie interviewartikelen.

  InterCom december 2021

  InterCom oktober 2021

   

  Maak een professionele indruk

  Bel vandaag nog voor vakkundig geschreven tekst die iedereen begrijpt.

  Jacomien Wolfkamp

  Twelloseweg 107
  7396 BM Terwolde

  info@jacomienschrijft.nl
  T 06 539 64 931

  Op dit moment werk ik aan

  een brochure over psychosociale zorg in de kinderrevalidatie - CP Nederland

  een project van 12 thema’s over het leven van volwassenen met cerebrale parese - CP Nederland

  de InterCom, online kwartaalmagazine over bouw en milieu - InterGarant Groep

  een interview met een bijzondere cliëntondersteuner en een gezin - Pilot 5

  Ervaringen van mijn opdrachtgevers

  Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

  Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

  Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

  Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

  Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

  Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

  Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

  Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

  Nan Rosens, Rosens Media

  Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

  Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

  Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

  Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

  Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

  Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

  Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

  Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

  Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.