Offline communicatie

Uit onderzoek blijkt dat mensen tekst van papier beter onthouden dan van een scherm. Vergelijk het maar met een handgeschreven kaartje in je brievenbus. Dat voelt toch anders dan een mailtje in je mailbox? Online communicatie is niet meer weg te denken uit ons leven, maar offline is een belangrijke aanvulling daarop. Het mooie is dat ze elkaar versterken. Offline is minder vluchtig en dat ervaren klanten als persoonlijk.

Meer nodig dan tekst? Ook dan kan ik je helpen want ik ben partner van TINCUP. Een kwaliteitsteam met twaalf creatieve professionals in identiteit en zichtbaarheid. Je kunt voor het hele traject bij ons terecht. Van marketingstrategie tot concept, websitebouw, tekst, fotografie, film, coaching en events.

Brochure

Met een goede brochure laat je zien waarin jouw bedrijf zich onderscheidt van de rest. In een goed gesprek ontdekken we jouw identiteit en de behoefte van jouw doelgroep. Dat verhaal trechter ik tot een pakkende, overzichtelijke samenvatting. Daarin staat wie je bent, waar je voor staat en vooral wat jouw (potentiële) klant daaraan heeft. Inclusief de aansturing om contact op te nemen. 

Jaarverslag

Een helder jaarverslag is een logisch, overzichtelijk verhaal dat iedereen begrijpt. En dat is best een uitdaging als verschillende mensen binnen je bedrijf de tekst en informatie aanleveren. Als je mij inschakelt kun je erop vertrouwen dat het goedkomt. In overleg is alles mogelijk. Ik kan bestaande tekst herschrijven in een stijl die past bij jouw bedrijf, maar je kunt ook alle tekst aan mij overlaten. Met plezier denk ik mee over planning, invulling en aanpak.

Redactie

Een goede tekst leest lekker, heeft een logische opbouw en een heldere boodschap. Pas dan spreekt het de lezer aan en maak je een professionele indruk. Ieder zijn vak, het is niet iedereen gegeven om goed te schrijven. Ik help je met plezier en kan op verschillende niveaus redigeren. Van spelfouten, zinsbouw, woordkeuze en stijl tot doelgroepgericht herschrijven met een heldere boodschap.

Jacomien Wolfkamp

Twelloseweg 107
7396 BM Terwolde

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Is jouw webtekst wel Google proof?

Met een vakkundig geschreven webtekst laat je geen omzet liggen. In mijn APK controleer ik op acht criteria of je goed zit en vertaal dat in een Keuringsrapport met reparatie- en adviespunten. Doe je omzet een plezier!

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.