Nieuwsbrieven schrijven

Mensen beschouwen je als een expert als je regelmatig kennis deelt. Een digitale nieuwsbrief is daar heel geschikt voor. Het levert je meer websitebezoekers, leads, omzet en naamsbekendheid op. Bovendien is het een goede manier om contact te houden met bestaande klanten. Een regelmatige nieuwsbrief met relevante inhoud vraagt tijd en een goede voorbereiding. Daar help ik je graag bij.

 

Als je kennis en informatie deelt zonder je af te vragen of je doelgroep daarop zit te wachten schiet je je doel voorbij. Mensen haken af en zullen je nieuwsbrief niet lezen. Een gemiste kans! En ook nog eens jammer van de energie die je erin hebt gestoken.

 

Voorbereiding

Je nieuwsbrief moet, met zoals je andere bedrijfscommunicatie, vraaggericht zijn. De belangrijkste vraag van je ontvanger is namelijk: Wat levert het mij op als ik dit ga lezen? Daarom staat of valt vraaggerichtheid met een goede voorbereiding. Hoe ziet je doelgroep eruit en welke interesses, eigenschappen, kennis en behoefte heeft die? Je kunt ervoor kiezen om mensen te inspireren, overtuigen of te informeren. Bedenk wat je wilt bereiken bij de ontvanger en maak een inschatting welke boodschap het beste aansluit. Pas dan is het tijd om de inhoud, lay-out en vormgeving te bepalen.

  Wat kan ik voor je doen

  Van ondersteuning bij een goede voorbereiding van je nieuwsbrief tot en met het bepalen van relevante inhoud en berichten schrijven in heldere taal. Ik doe het met plezier voor je. Aan mij de kunst om de aandacht van je lezers te vangen met verleidelijk geschreven berichten in korte zinnen. Alles om je boodschap aan zoveel mogelijk mensen over te brengen. Blogs maken je nieuwsbrief inhoudelijk nóg steviger, ook die kan ik voor je schrijven. En met een mooie lay-out, huisstijl en logo wordt je nieuwsbrief herkenbaar, persoonlijk én professioneel. Daarvoor koppel ik je graag aan een van mijn TINCUP partners.

  Wat is een goed moment om mij in te huren

  • Je wilt een nieuwsbrief maar hebt geen idee waar je moet beginnen
  • Je vindt het lastig om relevante inhoud te schrijven voor je nieuwsbrief
  • Je wilt je bestaande nieuwsbrief professionaliseren
  • Je merkt dat je nieuwsbrief te weinig effect heeft
  • De tijd ontbreekt om genoeg aandacht aan je nieuwsbrief te besteden

  Ik kan je verder helpen

  Laat je bedrijf groeien met meer leads, omzet en naamsbekendheid. Zet nú de stap naar een professionele nieuwsbrief en bespaar zeeën van tijd.

  Jacomien Wolfkamp

  Twelloseweg 107
  7396 BM Terwolde

  info@jacomienschrijft.nl
  T 06 539 64 931

  Op dit moment werk ik aan

  een brochure over psychosociale zorg in de kinderrevalidatie - CP Nederland

  een project van 12 thema’s over het leven van volwassenen met cerebrale parese - CP Nederland

  de InterCom, online kwartaalmagazine over bouw en milieu - InterGarant Groep

  een interview met een bijzondere cliëntondersteuner en een gezin - Pilot 5

  Ervaringen van mijn opdrachtgevers

  Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

  Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

  Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

  Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

  Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

  Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

  Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

  Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

  Nan Rosens, Rosens Media

  Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

  Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

  Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

  Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

  Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

  Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

  Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

  Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

  Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.