Mijn online identiteit is geboren!

door | sep 22, 2020 | Blogs

Het kriebelde al een tijdje, maar eind 2019 hakte ik de knoop door; Ik wilde een nieuwe website. En dan niet zomaar een website, maar een die past bij wie ik ben en waar ik voor sta. Waarop mijn netwerk en klanten mij direct herkennen. Waarop je kunt zien wat uniek en eigen is aan Jacomien Schrijft en snel helder is waarmee ik kan helpen. Kortom, gewoon een uitstekende website die precies klopt met mijn identiteit, mijn DNA. Dat besluit was het begin van een lang, bijzonder proces. En nu is het eindelijk zover en bespaar ik je tijd.

Zoek je hulp voor je bedrijfscommunicatie dan vind je snel wat ik voor je kan betekenen. Verder zie je voor welke klanten ik werk en hoe zij mijn manier van werken ervaren. Mijn website is zowel op pc als mobiel en tablet uitstekend te lezen. En heb je meer nodig dan tekst? Dan kun je gewoon kiezen uit een kwaliteitsteam creatieve professionals in identiteit en zichtbaarheid! Daar werk ik namelijk intensief mee samen. Natuurlijk zal ik ook regelmatig een blog plaatsen zodat er iedere keer iets nieuws te lezen valt. Maar eerst neem ik je mee naar het proces dat voorafging aan mijn website.

Concept

Mijn eerste stap was een goed gesprek met uitstekende conceptdenkers. Gelukkig kende ik die al. Ik werk namelijk regelmatig samen met Henk en Irmgard voor dezelfde klanten. Hun creatieve talent ligt in beeld, beeldvorming en de betekenis daarvan. Een kunst op zich en hun aanpak is heel zorgvuldig. Ze werken grondig en graven net zolang door tot ze feilloos de kern naar boven halen. Bovendien kunnen we het goed met elkaar vinden dus mijn keuze was snel gemaakt. Op zoek naar mijn eigen kern ging ik met hen in gesprek. Goed werk heeft tijd nodig. Een goede website dus ook. En ik had nogal wat noten op mijn zang zoals een professionele uitstraling waaraan je ziet dat ik mijn vak versta. Maar ook weer niet té serieus want mijn humor moest ook nog ergens een plekje krijgen. Nou, ga er maar aan staan zou ik zeggen! Gelukkig zijn Henk en Irmgard wat gewend.

Coronavirus

Het concept was nog volop in ontwikkeling toen het coronavirus ineens opdook en het stil werd op straat. Ik vond het een vreemde gewaarwording en was net als iedereen wel even van de leg. Toch besloot ik na de eerste schrik gewoon door te gaan met mijn nieuwe website. In de aanloop naar dit moment had ik al zóveel stappen gezet in de ontwikkeling van mijn bedrijf. Juist nu wilde ik me op de toekomst richten en daarin investeren. “Ik wil er stáán na corona” zei ik tegen Henk en Irmgard. Ze ontwikkelden een mooi en persoonlijk concept voor mij. Daarna ging ik enthousiast aan de slag met mijn eigen webtekst. Dat viel niet mee. Van schrijven voor klanten krijg ik energie, maar zonder feedback teksten maken voor mezelf vond ik een behoorlijke uitdaging.  

Fotoconcept

Intussen begon Henk aan de bouw van mijn website. Als echte beelddenker had hij ergens halverwege goede foto’s nodig die precies zouden passen bij zijn ontwerp. “Jacomien, schrijf eens een paar quotes dan bedenk ik een fotoconcept” zei hij. Ik ging aan de slag en mailde hem elf quotes. Bij mijn quote ‘Ik ontdek het verhaal dat nog niet werd verteld’ schreef hij dit concept: “Ik denk aan een detailopname waarbij jij een oud boek vasthoudt. In de omgeving van het boek zien we losse letters liggen. Geheel in een donkere, sfeervolle setting. Het liefst op een oude zolder met weinig licht dat door een raam valt. Filmisch. Veel scherpte en diepte.” Ik zag het al helemaal voor me en werd enthousiast. Mijn site ging al een beetje leven. En zo schreef Henk nog tien fotoconcepten waaruit ik er drie kon kiezen.

Fotografie

Gijs Versteeg werkt net als ik intensief samen met Henk en Irmgard. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen van gepassioneerde mensen. Gijs wil positiviteit verspreiden en daar herken ik mezelf in. Precies de reden waarom ik hem vroeg. Maar dol op een fotoshoot ben ik zeker niet, ik vind het ongemakkelijk. Het hielp mij enorm dat Gijs rust uitstraalde en de tijd nam. De begeleiding door visagist Eva Versteeg vond ik ook heel fijn. Drie fotoconcepten betekende ook drie fotolocaties voor Jacomien. Een hele onderneming, maar met dit leuke team voelde het als een gezellige middag en avond uit. Gijs mailde mij na de shoot een uitgebreide serie foto’s waaruit ik mocht selecteren. En na de zomer van 2020 konden we allemaal de puntjes op de i gaan zetten. Gijs bewerkte de geselecteerde foto’s, Henk bouwde mijn website af en ik was druk met de laatste details van mijn teksten. En nu is mijn online identiteit dus geboren! Ik nodig je graag uit voor een virtueel kraambezoek.

 

 

1 Reactie

  1. Corine Boer

    Leuk! Gefeliciteerd. Goed professioneel aangepakt. Visagist bij de fotoshoot. ?Aan alles is gedacht en aandacht besteed.
    Veel succes met Jacomien schrijft. Corine

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jacomien Wolfkamp

Bezoekadres
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden