Hoe werk ik

Mijn handelsmerk is dat ik zakelijk schrijf op een persoonlijke manier. Samen met mijn klanten werk ik graag aan uitdagende betekenisvolle opdrachten. Je kunt bij mij rekenen op een eerlijk advies. Als iets niet reëel haalbaar is vertel ik je dat gewoon. 

Voor jou als klant is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de tekstschrijver die je inhuurt. Voor mij geldt dat ik het liefst werk vanuit het vertrouwen dat ik de tekstschrijver ben die jouw verhaal of boodschap kan overbrengen. 

Altijd een persoonlijke kennismaking
Ik maak altijd persoonlijk kennis met nieuwe klanten om te ontdekken of we een ‘klik’ hebben. Is die er en heb ik voldoende informatie over de opdracht? Dan krijg je mijn offerte inclusief Algemene Voorwaarden. Zodra je de offerte getekend hebt kunnen we aan de slag!

Goede tekst begint met jouw verhaal

Voor een goede tekst is jouw input essentieel. Alleen dan kan ik een tekst neerzetten waarmee we ons doel bereiken. Daarom begin ik met zorgvuldig luisteren naar jouw verhaal over je bedrijf of organisatie. Aansluitend vraag ik je kritisch alles wat ik nog niet heb gehoord. Afhankelijk van je situatie en je wensen kan ook een rondleiding waardevol zijn om een indruk te krijgen van sfeer en medewerkers.

Het schrijfproces

Eerst analyseer ik alle informatie die ik van je gekregen heb en maak een grove structuur. Pas dan begint het echte schrijfwerk. Mijn ruwe tekst werk ik in verschillende fases verder uit. Denk aan woordkeus, goedlopende zinnen, een logische verdeling in alinea’s, met de juiste kopjes, leestekens en een pakkende titel. Uiteindelijk ontvang je van mij een eerste concept en ontvang ik binnen 2 weken je feedback. Ik verwerk eventuele aanpassingen en lever de eindversie bij je aan.

Kort, bondig en helder

Ik ga voor kort, bondig en helder en ben allergisch voor ellenlange verhalen die niets toevoegen, tien keer hetzelfde vertellen in andere woorden, wollige ambtenarentaal en andere onduidelijke tekst waar je helemaal niets aan hebt. In jouw belang haal ik het eruit. Altijd!

Vragen? Bel me gerust.

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden

Op dit moment werk ik aan

* Interviewartikelen ondernemers en bedrijfsmentoren (doorlopend), mkb-adviesbureau thexton armstrong
* Website Powerall software, Bever Automatisering
* Verbeteren website Schol op Urk in samenwerking met/opdracht van Alpha Producties
* Opzetten van mijn online training 'Effectief zakelijk schrijven voor ondernemers'
* Mijn eigen ontwikkeling met Schrijven voor het Brein, cursus psychologisch beïnvloeden met tekst

Recent afgerond

* Workshop Storytelling door Alexandra Smith/coach, trainer, spreker en actrice 
* Interview ondernemer Sandra ter Huurne/Uretek in opdracht van thexton armstrong
* Quotes en intro's bij informatieve video's in opdracht van de InterGarant Groep
* Interview bedrijfsmentor Rob Bontje in opdracht van thexton armstrong
Interview Alfons van der Vegt/Van der Vegt Fijnmetaal in opdracht van thexton armstrong

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.