Hoe kies je de juiste tekstschrijver?

door | mei 6, 2021 | Blogs

Als je investeert in een tekstschrijver moet dat jou natuurlijk iets opleveren. Daarom wil je het vertrouwen hebben dat die tekstschrijver goed genoeg is om jouw bedrijf te ondersteunen. Het is dan op z’n zachtst gezegd heel vervelend als je merkt dat het resultaat niet is wat je ervan had verwacht. Gelukkig zijn er een paar dingen waar je op kunt letten voordat je een keuze maakt.

Goed om te weten; iedereen kan zich tekstschrijver of copywriter noemen. Er bestaat namelijk geen keurmerk of certificering en er zijn geen specifieke diploma’s vereist. Met een telefoon en een laptop kan iedereen die het leuk vindt om te schrijven gewoon beginnen. Best lastig want tekstschrijven is een vak! Hoe bepaal je nu of iemand dat vak ook verstaat?

Bedenk dat tekstschrijven heel breed is. Het schrijven van een technische handleiding, brochure of een jaarverslag vraagt andere kwaliteiten dan schrijven voor een website. Professionele tekstschrijvers kunnen verschillende teksten schrijven, maar doen niet alles. De kwaliteit van een tekstschrijver herken je daarom meestal aan een specialisatie in doelgroep of soorten tekst. Wees voorzichtig met de ‘alleskunners’ die tekstschrijven erbij doen naast hun andere werk.

Een goede en professionele tekstschrijver

* Is oprecht geïnteresseerd, betrokken en investeert in persoonlijk contact
* Onderzoekt of er een onderlinge klik is voor een fijne samenwerking
* Beoordeelt of een opdracht bij hem of haar past
* Is een gelijkwaardige sparringpartner die meedenkt over doel, doelgroep en het resultaat
* Neemt de tijd om in je bedrijf te duiken en samen met jou de juiste tone of voice te bepalen
* Geeft pas een prijsopgaaf na een kennismaking en inventarisatie wat je nodig hebt
* Maakt offertes op maat
* Wil bijdragen aan jouw succes
* Gaat altijd voor het beste eindresultaat
* Vraagt door, ook als jij dat niet leuk vindt 😉
* Legt de vinger op de zere plek
* Luistert, adviseert, is kritisch en durft je tegen te spreken in het belang van het eindresultaat

Maak gebruik van je netwerk

Zelf haal ik de meeste opdrachten uit leads via klanten, ondernemers uit mijn netwerk en mijn partnerschap met TINCUP. Maak daarom gebruik van je netwerk als je een tekstschrijver zoekt en vraag andere ondernemers wie hen goed geholpen heeft. Of brainstorm eens met zakelijke partners over wat je in jouw situatie nodig hebt van een tekstschrijver.

Heb je een tekstschrijver op het oog? Onderzoek dan wat hij of zij schrijft en voor welke klanten. Kijk ook of de toon van de website je aanspreekt en lees de referenties. Alles positief? Neem telefonisch contact op voor een eerste indruk. Ervaar je een klik, maak dan een afspraak voor een kennismaking.

Tekstschrijven is samenwerken

Een goede tekstschrijver werkt samen en combineert jullie kennis en expertise voor het beste eindresultaat. Dat vraagt om een onderlinge klik en vertrouwen. De beste basis voor een succesvolle langdurige samenwerking!

0 reacties

Jacomien Wolfkamp

Bezoekadres
Wapenrustlaan 11
7321 DL Apeldoorn

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931

Vul je mailadres in voor koffie met 3 gratis zoekwoorden