Hard werken vraagt om hard ontspannen

door | jul 28, 2021 | Blogs

Onlangs merkte iemand uit mijn netwerk scherp op dat ik de laatste tijd zo weinig zichtbaar ben op LinkedIn. Hij had helemaal gelijk. Toch staat berichten schrijven voor LinkedIn standaard op mijn weekplanning. Sterker nog, er ligt hier een mooie contentplanning op mijn bureau. Maar ik heb mij daar niet aan gehouden. Ik moest simpelweg prioriteiten stellen en dan staat de service aan mijn klanten op nummer één.

 

Nog afgezien van mijn bomvolle werkagenda was het ook privé een intensieve periode met de nodige zorgen. Gelukkig zitten we weer op de stijgende lijn, al weet je bij ons nooit hoelang dat duurt. We hebben de afgelopen negentien jaar geleerd om te genieten van de rust en ontspanning die ons gegund is. En dat gaan we dus ook gewoon doen.

Na de zomer

Ondernemen is voor mij ook actief zijn en vooruitdenken. Daarom ben ik al bezig met mijn planning voor ná de zomer. Ik begin dus bepaald niet met een lege agenda. Na mijn vakantie staan er verschillende leuke opdrachten op de planning. Verder heb ik een serie één op één netwerkgesprekken in mijn agenda staan plus een netwerkbijeenkomst in een andere regio.

Blijven verbeteren

Een goede tekstschrijver blijft zichzelf verbeteren. Ook al zijn mijn klanten tevreden, er valt nog genoeg te leren. Ik wil mij als mens én ondernemer blijven ontwikkelen. Dat doe ik onder andere met inspirerende vakliteratuur en regelmatig een training of workshop. In september bijvoorbeeld een webinar ‘columns’ van journalist Eva Hoeke en in oktober een ondernemersworkshop. Maar eerst…

Hard ontspannen

(heel) Hard werken vraagt ook om hard ontspannen. Nog een paar dagen en dan mag ik van mezelf ruim drie weken rust nemen. En deze keer doe ik dat ook écht offline dus zonder mail en zakelijke Whatsapp. Ik wil rust met een hoofdletter R want ik merk dat ik het nodig heb. Mijn creativiteit aanboren lukt nog hoor, maar het kost meer moeite, tijd en energie. Het is hoog tijd dat mijn grijze massa daarboven écht tot rust komt en weer op kan laden. Vanaf september ga ik er met frisse energie weer tegenaan.

Ik wens je een fijne zomer en heel graag tot dan!

0 reacties

Jacomien Wolfkamp

Twelloseweg 107
7396 BM Terwolde

info@jacomienschrijft.nl
T 06 539 64 931