Blog laten schrijven

Bloggen is een goede investering. Het geeft je de kans om nieuwe, unieke en relevante informatie op je website te plaatsen. Zoekmachines hechten daar waarde aan dus bloggen verbetert je vindbaarheid.

Behalve dat zorgt een pakkend blog voor verhoging van je expertstatus. Je krijgt meer bezoekers op je website, wordt beter zichtbaar en blijft in beeld bij je klanten. Het maakt ook dat je makkelijker en directer in contact komt met je doelgroep en dát zorgt weer voor nieuwe leads, klanten en een hogere omzet.

Voorbereiding
Een goed blog staat of valt met de voorbereiding. Dat begint met het bedenken van interessante onderwerpen. Daarna moet je op zoek naar de juiste insteek, research doen en een goede structuur opbouwen. De lengte van een blog is gemiddeld één A4. Dat lijkt misschien kort, maar een goede blogpost schrijven kost echt tijd. Bovendien verwachten lezers met enige regelmaat een nieuw blog en die druk kan best hoog zijn.

Samenwerking

Als je het bloggen aan mij uitbesteedt gaan we een samenwerking aan. Dat betekent in de praktijk dat je steeds de laatste informatie over je bedrijf of branche met mij deelt waarna ik een blog schrijf. Je kunt ook zelf grofweg een stuk schrijven dat ik daarna bewerk tot een boeiend en pakkend verhaal.

Serieus of met een knipoog
Natuurlijk blijf jij de inhoudelijk expert, maar inleven is mijn vak. Ik verdiep me snel in jouw branche en schrijf jouw verhaal alsof je het zelf vertelt. Serieus als dat moet en met een knipoog waar dat mag. Het resultaat mag er zijn! Lezers onthouden je bedrijfsnaam, bevelen je aan of worden klant.

Wat is een goed moment om mij in te huren

* je hebt geen idee hoe of waar je moet beginnen met bloggen
* je kunt prima vertellen over je vak, maar opschrijven vind je een stuk lastiger
* je wilt meer uit je bedrijfsblog halen
* je hebt te weinig tijd om te bloggen
* je zoekt nieuwe creatieve inspiratie

Voordelig abonnement

Effectief bloggen betekent regelmatig bloggen en dan is een abonnement het voordeligst. Ieder abonnement is maandelijks opzegbaar en inclusief kennismakingsgesprek, eenmalige brainstorm over onderwerpen/strategie, maandelijkse telefonische afstemming, inleidende teksten voor sociale media en één feedbackronde.

Maandelijks 1 artikel                  € 175,- p/m
Maandelijks 2 artikelen              € 300,- p/m
Maandelijks 4 artikelen              € 400,- p/m
Deze bedragen zijn exclusief BTW en eventuele gereden kilometers à € 0,35

Meer weten? Bel me gewoon even.

Zin in koffie met letters?

Imagoprobleem

Imagoprobleem

Kortgeleden had ik een ‘1-op-1’ met twee kundige heren uit mijn zakelijke netwerk die ik allebei hoog heb zitten. Behalve leuk en gezellig...

Gewonemensentaal

Gewonemensentaal

Ooit een samenlevingscontract getekend, een testament of een hypotheek? Hoppekee daar is ‘ie, de notaris. Bij uitstek een vak waarbij...

Maak indruk, verhoog je conversie

Ik werk nu aan

* Redactiewerk schoolgidsen voor De Onderwijsspecialisten
* Kinderspreekbeurt en webteksten voor Schisis Nederland
* Nieuwsbrieven voor SpelPlus (doorlopende opdracht)

Recent afgerond

* Interviews ondernemers en bedrijfsmentoren voor mkb-adviesbureau thexton armstrong
* Website Schol op Urk voor Alpha Producties webdesign
* Webtekst Powerall bedrijfssoftware voor Beaver Creek Technology

Ben jij bevlogen ondernemer?
Dan is tekst de belangrijkste aanjager van je omzet. Ik laat helder en overtuigend zien wat jij voor jouw doelgroep kunt betekenen. Met alle antwoorden waar jouw doelgroep op wacht. Dat werkt!

Ben je een zorgorganisatie?
Dan is vertrouwen van cliënten én mantelzorgers essentieel. Dat begint bij duidelijke, zorgvuldige communicatie. Heldere tekst met oog voor de gevoeligheden. Met mijn ervaring schrijf ik die als geen ander.

Ervaringen van mijn opdrachtgevers

Irmgard Nieuwenhuis, inc.partners

Jacomien heeft recent onze nieuwe webtekst geschreven. Op een erg prettige manier zijn we de zoektocht aangegaan naar het vinden van de juiste toon en insteek. Wat we wilden was namelijk nog niet zo gemakkelijk. In een korte tekst spitsvondig bij onze klanten de vinger op de zere plek leggen om hen vervolgens snel en doeltreffend de oplossing te bieden. Los van het feit dat de tekst precies is geworden wat we hadden gehoopt heeft het ons, gaandeweg het proces, geholpen om onze zaken nog scherper in het vizier te krijgen. Voor ons is dat, naast de kundig geschreven tekst, een extra reden om vaker met Jacomien te gaan werken!

Anouk ter Keurs , Zorgboerderij De Korenschoof

Jacomien heeft ons bedrijf fantastisch geadviseerd toen De Korenschoof veel media-aandacht kreeg. Zij realiseerde in korte tijd een samenwerking waarmee onze website volledig vernieuwd werd. Wij vragen Jacomien regelmatig advies over onze berichtgeving. Zij sluit met haar teksten feilloos aan op de doelgroep, verplaatst zich uitstekend in haar opdrachtgever, werkt snel en denkt proactief mee.

Marike Willems, Landelijk Bureau EMB Nederland

Voor het project Meervoudig Ondersteund Pubers waren we op zoek naar een tekstschrijver die op hele korte termijn teksten voor ons kon schrijven. Jacomien voldeed volledig aan ons profiel. Een tekstschrijver die in heldere, duidelijke taal uiteenzet waar het om gaat. Vanuit haar professionaliteit én eigen ervaringsdeskundigheid wist ze steeds de juiste snaar te raken en ook de wat gevoeligere onderwerpen op de juiste manier te verwoorden. En dat alles in een heel prettig, open contact. Bedankt Jacomien!

Gea Overweg en Jaap Boersma, Het 8e Werk

Jacomien weet een sterk verhaal een nog veel sterkere vertaalslag te geven waardoor het compact en doeltreffend gecommuniceerd wordt. Ze heeft ons super geholpen met de productie van onze website www.het8stewerk.nl.  Ze kan goed onderscheid maken tussen de must-haves en de nice-to-haves in de tekst die vaak het verhaal vertroebelen. Een echte aanrader dus.

Nan Rosens, Rosens Media

Jacomien schrijft goed en puntig blogs, die helder, met humor en indringend het ingewikkelde leven met een meervoudig beperkt kind beschrijven. Als je dat in aantrekkelijk, licht en begrijpelijk taalgebruik kunt vatten, kun je schrijven. Voor mij aanleiding om de film ‘Zorg om Daan’ te maken. Die laat zien hoezeer Jacomien het leven weet te verwoorden. Met haar nuchterheid, kritische blik en opgewektheid is zij voor opdrachtgevers een feest om mee te werken.

Frenk en Daniëlle, DNF-Style Fotografie

Na een intensieve samenwerking met Jacomien zijn wij zeer tevreden! Zij herschreef onze informatiemail voor klanten. Het contact met Jacomien was goed, zij toverde onze eigen inbreng om in woorden. Wij waren behoorlijk kritisch en vonden ook daar de kracht van Jacomien. Dat geduld… super!

Els Jonker, Jeugdarts en Ambassadeur Jonge Mantelzorgers

Jacomien en ik geven presentaties en workshops voor mantelzorgers (ouders, broertjes en zusjes) over de impact van ziekte en intensieve zorg op een gezin. De voorbereiding en uitvoering zijn een groot genoegen door haar kritisch, logisch denken en helder, verbindend taalgebruik. Dat in combinatie met het vermogen echt te luisteren en oprechte nieuwsgierigheid naar de bedoelingen van de ander. Ik dacht dat ik niet al te veel professionele taal gebruikte, maar de taal van Jacomien leerde mij anders.

Simone van Heck, Zuiver Schoonmaakopleidingen

Heel knap hoe Jacomien ook in een voor haar minder bekende branche, de juiste toon weet te vinden voor onze bedrijfsblogs. Precíes de toon waar we naar op zoek waren. Bovendien is het prettig samenwerken: helder in haar communicatie, positief én snel. Jacomien is een echte aanrader als je op zoek bent naar iemand die goed luistert en zich werkelijk verdiept in wat je wilt vertellen!

Stephanie Supprian, Diëtistenpraktijk Salus

Jacomien weet teksten zo neer te zetten dat ze de lezer persoonlijk raken. Sinds haar teksten op mijn website staan hoor ik van veel meer mensen hoe de site hen aansprak. Dat was voor hen de reden om contact met mij op te nemen. Reden voor mij om meer teksten door Jacomien te laten (her)schrijven.