Specialisatie Zorg
Jacomien Schrijft is gespecialiseerd in de Zorgsector en dat heeft een persoonlijke achtergrond. Het verzorgen, begeleiden en opvoeden van onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan (16) is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Dat heeft mij als mens gevormd. Ik maak het verschil door die levenservaring positief te gebruiken. Communicatie in de zorg gaat vrijwel altijd over emotie. Ik ondersteun zorginstellingen in hun communicatie met mantelzorgers. Ik spiegel; zij leggen mij zaken voor en ik reageer daarop. Inmiddels ben ik een expert met persoonlijke ervaring in én werkzaamheden voor de zorg. Altijd positief kritisch. Bekend om het onder woorden kunnen brengen van emoties, maar in staat om voldoende afstand te houden. Bovendien gewaardeerd om mijn gastcolleges, presentaties, blogs en de documentaire ‘Zorg om Daan’ over ons gezin.

Mantelzorgers zijn essentieel
Mantelzorgers zijn bij langdurige zorg doorgaans de zorgzoekers, gesprekspartners én de mensen die het meeste weten over hun kwetsbare naaste. Daarom zijn ze essentieel voor een Zorgorganisatie. Geconfronteerd met overbelasting, eindeloze verantwoordelijkheid, stress en onzekerheid komt er een dag dat zij de zorg over moeten dragen. Maar wat is daarvoor het juiste moment? Waar zorgt men net zo goed als thuis en waar vinden ze die plek? In feite zoeken zij allemaal hetzelfde: een veilig en warm thuis voor hun kwetsbare naaste. Dat is een emotioneel proces. Uit ervaring herken ik feilloos de achterliggende emoties. Weet ik wat hun zorgen en angsten zijn. Vertrouwen kunnen hebben in een Zorgorganisatie is voor hen het allerbelangrijkst. Want alleen in vertrouwen kunnen zij loslaten.

Vertrouwen verdienen
Vertrouwen verdienen. Hoe doe je dat als Zorgorganisatie? En hoe voorkom je dat je het weer kwijtraakt? Waarom blijft familie vragen en klagen? Vertrouwen begint met de juiste benadering, de juiste toon. Met aansluiten bij de emotie. Of het nu om een website, brochure, mail of brief gaat. Maar denk ook eens aan een interview.

Weten hoe dat werkt? Bel Jacomien! Ik kijk met een frisse blik, stel kritische vragen, herken en analyseer knelpunten. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel 06 539 64 931 of mail naar info@jacomienschrijft.nl

 

 

Hoe werkt Jacomien?