OVER MIJ

Een goede tekst raakt de emotie van de lezer. Dat lukt alleen met de juiste tekstsfeer, benadering en toon. Zowel offline als online. Voor een website is tekst dus net zo belangrijk als een goed ontwerp en dito foto’s. Anders word je simpelweg niet gevonden of gelezen. Daarom is schrijven een vak en Schrijft Jacomien tekst die raakt. Betrouwbaar, toegankelijk en snel alle soorten tekst voor Bedrijven, Zorg en Onderwijs.

De geboorte van Jacomien Schrijft
Van verhaaltjes en gedichtjes op de basisschool tot plannen van aanpak op mijn werk. Gevolgd door mijn veel gelezen online blogs. Eigenlijk schrijf ik al mijn hele leven. Daarom twijfelde ik geen moment toen ik de keuze had. Geslaagd met het cijfer 9,9 voor de opleiding copywriter werd Jacomien Schrijft geboren. Authentiek, betrokken en integer. Dat kenmerkt mijn persoon en werkwijze.

Specialisatie Zorgsector
Voor de Zorg voeg ik vanuit persoonlijke ervaring een extra dimensie toe. Het verzorgen, begeleiden en opvoeden van onze ernstig meervoudig gehandicapte zoon Daan (15) is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Dat heeft mij als mens gevormd. Ik geloof dat ik het verschil kan maken door die levenservaring positief in te zetten. Inmiddels ben ik een expert met persoonlijke ervaring in én werkzaamheden voor de zorg. Altijd positief kritisch. Bekend om het onder woorden kunnen brengen van emoties, maar in staat om voldoende afstand te houden. Bovendien gewaardeerd om mijn gastcolleges, presentaties, blogs en de documentaire ‘Zorg om Daan’ over mijn gezin.

Mantelzorgers zijn doorgaans de zorgzoekers, gesprekspartners én de mensen die het meeste weten over hun kwetsbare naaste. Daarom zijn ze essentieel voor een Zorgorganisatie. Geconfronteerd met overbelasting, eindeloze verantwoordelijkheid, stress en onzekerheid komt de dag dat zij de zorg over moeten dragen. Maar wat is daarvoor het juiste moment? Waar is de zorg net zo goed als thuis en waar vinden ze die plek? In feite zoeken zij allemaal hetzelfde: een veilig en warm thuis voor hun kwetsbare naaste. Dat is een emotioneel proces. Uit ervaring herken ik feilloos hun achterliggende emoties. Weet ik wat hun zorgen en angsten zijn. Vertrouwen kunnen hebben in een Zorgorganisatie is voor hen het allerbelangrijkst. Want alleen in vertrouwen kunnen zij loslaten.

Zonder vertrouwen geen cliënten
Zonder vertrouwen van de mantelzorger krijgt een Zorgorganisatie dus geen cliënten. Maar hoe creëer je als organisatie dat vertrouwen? En hoe voorkom je dat je het weer kwijtraakt? Waarom blijft familie vragen en klagen? Vertrouwen begint met de juiste benadering, de juiste toon. Met aansluiten bij de emotie. Of het nu om een website, brochure, mail of brief gaat.

Weten hoe dat werkt? Bel Jacomien! Ik kijk met een frisse blik, stel kritische vragen, herken en analyseer knelpunten. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel 06 539 64 931 of mail naar info@jacomienschrijft.nl